Ένας "έξυπνος" τροχός ποδηλάτου

Μετέτρεψε  το συμβατικό σου ποδήλατο σε  υβριδικό e-bike.Ο  "έξυπνος" τροχός συλλέγει  την ενέργεια κατά τη διάρκεια της πέδησης  και αυτή σας παρέχεται  όποτε σας χρειαστεί για παράδειγμα   σε μια ανηφόρα., ανάλογα με τις συνθήκες του δρόμου αλλά και τις καθημερινές σας ανάγκες.

 Στο κέντρο  του τροχού είναι αποθηκευμένα  ενας κινητήρας,  ένας εσωτερικός διανομέας  μετάδοσης τριών ταχυτήτων  , μπαταρίες, αισθητήρας ροπής, ένα GPRS και ένα κιτ αισθητήρα  που μετράει  το διοξείδιο του άνθρακα, τον θόρυβο, την υγρασία  και την θερμοκρασία. Ο  πρωτοποριακός τροχός   κατασκευάστηκε  από ερευνητές  του MIT  της Μασαχουσέτης   και μπορεί να μετατρέψει ένα οποιοδήποτε ποδήλατο σε υβριδικό.

                                                           

 Ο τροχός  που ονομάζεται Copenhagen Whell λειτουργεί ως εξής: καθώς ο αναβάτης φρενάρει παράγει ενέργεια η οποία αποθηκεύεται προκειμένου να "χρησιμοποιηθεί" όταν ο αναβάτης συναντήσει ανηφόρες στο δρόμο του.Πάνω στον τροχό, υπάρχει ενσωματωμένη μπαταρία ώστε να είναι εφικτή η αποθήκευση ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Ο τροχός θα ελέγχεται  από το Smart Phone σας ενώ συγχρονίζεται με το Bluetooth2.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!