Ένας κόλπος γεμάτος «πλαστικά κοράλλια» στην Άνδρο - Θλιβερές εικόνες

Η παράνομη χωματερή της Άνδρου κατέρρευσε το 2011 στη διάρκεια μιας κακοκαιρίας και κατέληξε στη θάλασσα. Οχτώ χρόνια μετά, ο βυθός είναι γεμάτος από πλαστικά απορρίμματα.

H ομάδα Aegean Rebreath συγκροτήθηκε στοχεύοντας στην υλοποίηση πολλαπλών στοχευμένων δράσεων για την απορρύπανση και προστασία των θαλασσών. Συγκεκριμένα, οι δράσεις της περιλαμβάνουν τη χαρτογράφηση, την ανέλκυση, τη συλλογή και την ανακύκλωση και επαναξιοποίηση των θαλάσσιων απορριμμάτων στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας. Η εικόνα που αντίκρισαν οι άνθρωποί της στην Άνδρο στη διάρκεια της πρώτης δράσης της εκεί ήταν αποκαρδιωτική.

Όπως γράφει η Aegean Rebreath: «Έχετε δει ποτέ έναν κόλπο γεμάτο "πλαστικά κοράλλια"; Αυτή την πολύ άσχημη εμπειρία είχαμε κατά τη διάρκεια της πρώτης δράσης μας στην Άνδρο, η οποία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Κοινωφελές Ίδρυμα Α Κ Λασκαρίδη - A C Laskaridis Charitable Foundation. Η ομάδα μας σοκαρίστηκε στη θέα των «πλαστικών υφάλων» που πλήρως κάλυπταν τον βυθό της θάλασσας.

Ένα ακόμα ξεκάθαρο παράδειγμα από την ύπαρξη των παράνομων χωματερών που προκαλούν τεράστια προβλήματα στις γειτονικές περιοχές. Όπως πιθανόν να γνωρίζετε η χωματερή κατέρρευσε το 2011 και κατέληξε στη θάλασσα! Θα επιστρέψουμε με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που θα κινηθούμε σε αυτό το ζήτημα».

Have you ever seen a gulf full of "plastic corals”? This is what we witnessed during our first initiative in Andros...

Geplaatst door Aegean Rebreath op Woensdag 24 juli 2019

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση