Ένας πυροσβέστης κι ένα κοάλα μπροστά στις φλόγες: Η κλιματική καταστροφή σε μια φωτογραφία (φωτο+vid)

Η φωτογραφία ενός πυροσβέστη και ενός κοάλα, που είναι περικυκλωμένοι από τις φλόγες, συνοψίζει με τον πιο δραματικό τρόπο την χρονιά που πέρασε, ίσως και την δεκαετία.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Eden Hills, ένα τμήμα εθελοντών πυροσβεστών στην Αυστραλία, δημοσίευσε μια φωτογραφία που δείχνει έναν πυροσβέστη αντιμέτωπο με την τεράστια πυρκαγιά, ενώ ήδη έχει τυλιχθεί στις φλόγες ένα σπίτι. Το κοάλα στέκεται δίπλα του, σε μια μικρή λακκούβα νερού, που απέμεινε από τη μάνικα.

In recent weeks you have seen the training we have been doing,our very well attended open day and again our hugely...

Geplaatst door Eden Hills Country Fire Service op Zondag 22 december 2019

Αναμφίβολα πρόκειται για μια από τις πιο δραματικές εικόνες της πυρκαγιάς που μαίνεται στην Αυστραλία, που ταυτόχρονα λειτουργεί και ως μεταφορά για το χάος που αντιμετωπίζουμε ως πλανήτης, ενώ ο κόσμος εισέρχεται σε μια κρίσιμη δεκαετία.

Με τη χώρα να φλέγεται, τα κοάλα έχουν βρεθεί στο επίκεντρο με χιλιάδες ζώα του είδους να έχουν αφανιστεί, καθώς καθώς ήδη έχει καεί ένα τεράστιο κομμάτι του φυσικού τους περιβάλλοντος.

Πυροσβέστες, διασώστες και απλοί πολίτες σπεύδουν να βοηθήσουν τα κοάλα, όπου τα συναντούν, προσφέροντας στα ζώα έστω λίγο νερό, ακόμη και με μπουκαλάκια ενώ στον αγώνα εντοπισμού τους συνδράμουν επίσης ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι.

Με τις θερμοκρασίες στη χώρα να φτάνουν σε επίπεδα ρεκόρ την προηγούμενη εβδομάδα, το οποίο αναμένεται να επιδεινώσει την κατάσταση όσον αφορά τις πυρκαγιές, οι υπεύθυνοι καταφυγίων ζώων και οι οργανώσεις διάσωσης αντιμετωπίζουν το δίλημμα να προχωρήσουν στην εκκένωση των περιοχών που απειλούνται ή να διακινδυνεύσουν να παραμείνουν και να προσπαθήσουν να προστατεύσουν εκεί τα ζώα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η φωτογραφία του κοάλα με τον πυροσβέστη δεν είναι μόνο θλιβερή, αλλά και δραματικά περιγραφική του αντίκτυπου των πυρκαγιών στην ζωή ανθρώπων και ζώων.

Παρόλο που δεν υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία, υπολογίζεται πως στις καταστροφικές πυρκαγιές έχουν ήδη χάσει την ζωή τους εκατομμύρια ζώα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση