ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

του Γιώργου Δαμιανίδη

Μία «ανάσα» πριν την τελική τους απόφαση, για το αν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και ποια μορφή αυτές θα έχουν, βρίσκονται οι Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και θα κρίνουν τις επόμενες κινήσεις, ενώ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν φαίνεται να καταβάλλει και… ιδιαίτερες προσπάθειες για να κατευνάσει τα πνεύματα.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, συσπειρώνονται και συναντώνται εκ νέου, για τη λήψη των οριστικών αποφάσεων.

Ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής της Βοιωτίας Γιάννης Βάγκος, απευθύνει κάλεσμα προς τους συναδέλφους του, να δώσουν το παρών στη συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Η συντονιστική επιτροπή καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να συζητήσουν με μοναδικό θέμα, φυσικά, στην ατζέντα, τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

«Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν μας άφησε άλλα περιθώρια. Κάθε δίαυλος επικοινωνίας έχει κλείσει, από τη στιγμή που αντιληφθήκαμε πως η κυβέρνηση μας εμπαίζει με το χειρότερο τρόπο και πως επί της ουσίας κάνει τα αδύνατα δυνατά, για να βάλει λουκέτο στο μοναδικό κλάδο που μπορεί να φέρει την πραγματική ανάπτυξη στη χώρα. Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς μπροστά στην καταστροφή μας. Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς στο ξεπούλημα του πρωτογενούς τομέα,» υπογράμμισε στο greenagenda.gr ο Γιάννης Βάγκος.

Συνέλευση των Σερραίων αγροτών την Παρασκευή

Εντωμεταξύ, την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα, σε ξενοδοχείο των Σερρών, συνεδριάζουν οι αγρότες του νομού που βλέπουν ως μοναδική λύση την κάθοδο με τα τρακτέρ. Πιθανό σημείο συνάντησης; Ο «νευραλγικός» Προμαχώνας. Τουλάχιστον αυτή θα είναι η πρόταση αρκετών εκ των Σερραίων αγροτοσυνδικαλιστών, όπως αναφέρουν πληροφορίες του greenagenda.gr.

«Η κατάσταση μοιάζει με εφιάλτη. Ο πρωτογενής κλάδος έχει δεχθεί πρωτοφανή και καίρια πλήγματα κι ακόμη, δυστυχώς, δεν είδαμε τίποτα, καθώς το φορολογικό και το ασφαλιστικό θα το «νιώσουν στο πετσί» τους αγρότες και κτηνοτρόφοι, από το 2016. Μπορεί να ακούγεται γραφικό, αλλά πραγματικά δεν υπάρχει άλλη λύση. Ο μόνος δρόμος είναι οι κινητοποιήσεις και μάλιστα σκληρές. Τόσο σκληρές, όσο σκληρά είναι και τα μέτρα που εφαρμόζονται εις βάρος μας. Αν θέλουν να βάλουν «λουκέτο» στο… μαγαζί που λέγεται «πρωτογενής τομέας», ας μας το πουν τουλάχιστον. Με μαθηματική ακρίβεια, οδηγούμαστε στον αφανισμό και δεν είναι υπερβολή. Είμαστε μια «γροθιά» κι έτσι θα αντιμετωπίσουμε την κυβέρνηση,» δήλωσε στο greenagenda.gr ο Πρόεδρος του Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Νιγρίτας Στέργιος Λίτος.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση