Ένα 25χρονο φοινικόπτερο στο Δέλτα του Έβρου

Η μετανάστευση των πουλιών βρίσκεται σε εξέλιξη και πλέον στο Δέλτα του Έβρου άρχισε να αυξάνεται ο αριθμός των Φοινικόπτερων, τα οποία προέρχονται πιθανότατα από τις περιοχές αναπαραγωγής.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος παρακολούθησης μια ιδιαίτερη έκπληξη περίμενε το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης, καθώς μεταξύ των ατόμων που καταγράφηκαν παρατηρήθηκε και ένα Φοινικόπτερο με δαχτυλίδι, το οποίο δακτυλιώθηκε το 1994 στην περιοχή της Camargue στη Γαλλία, χώρα που πάνω από 10.000 ζευγάρια Φοινικόπτερων χρησιμοποιούν για την αναπαραγωγή τους.

Πρόκειται για την πρώτη παρατήρηση του συγκεκριμένου πτηνού στον υγρότοπο και ταυτόχρονα ένα από τα μεγαλύτερα σε ηλικία που έχουν παρατηρηθεί και καταγραφεί στον υγρότοπο του Δέλτα του Έβρου.

Τα τελευταία χρόνια καταγράφονται πολλά δακτυλιωμένα Φοινικόπτερα στο Δέλτα του Έβρου, λόγω της δραστηριοποίησης του Φορέα Διαχείρισης. Αυτές οι παρατηρήσεις δίνουν πολύτιμα δεδομένα για τα πουλιά, αλλά και για τη μεγάλη αξία του υγροτόπου για την ορνιθοπανίδα.

25ΧΡΟΝΟ ΦΟΙΝΙΚΟΠΤΕΡΟ ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥΗ μετανάστευση των πουλιών βρίσκεται σε εξέλιξη και πλέον στο Δέλτα του Έβρου...

Geplaatst door Δέλτα Έβρου | Evros Delta op Woensdag 2 oktober 2019

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση