Έντομο-φονιάς: Από Σεπτέμβριο αρχίζει η αναδάσωση του Σέιχ

Επίσκεψη και ξενάγηση στο Δασικό Φυτώριο Λαγκαδά, πραγματοποίησαν σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Ιωάννης Σάββας, ο Δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Λαγκαδά, Ελένη Δραγατίδου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατά την επίσκεψή τους, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του φυτωρίου και το έργο που πραγματοποιείται στον τομέα των αναδασώσεων στην Κεντρική Μακεδονία, αλλά και σε πυρόπληκτες ή περιβαλλοντικά υποβαθμισμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Καράογλου τόνισε, μεταξύ άλλων, πως η συνεργασία του υπουργείου με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης είναι πολύ σημαντική και αποδίδει καρπούς με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ αναφέρθηκε και στη σειρά δράσεων που υλοποιεί το υπουργείο για την Παγκόσμια Ημέρας Περιβάλλοντος που τιμάται στις 5 Ιουνίου. «Όπως γνωρίζετε το Υπουργείο από την περασμένη Δευτέρα έχει αναλάβει μια σειρά από δράσεις σε σχέση με το περιβάλλον, αποδεικνύοντας ότι το πραγματικό ενδιαφέρον μας το κάνουμε ουσιαστικές δράσεις» ανέφερε ο κ. Καράογλου και πρόσθεσε: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό να αγαπάμε, να φροντίζουμε και να προστατεύουμε το περιβάλλον, όχι μόνο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα, αλλά και γενικότερα γιατί, όπως είναι γνωστό σε όλους μας το Περιβάλλον δεν ανήκει σε εμάς, απλά το δανειζόμαστε από τα παιδιά μας και οφείλουμε να το παραδώσουμε, τουλάχιστον, όπως το παραλάβαμε, εάν όχι καλύτερο».     

Από την πλευρά του ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Ιωάννης Σάββας, έκανε συνοπτική παρουσίαση του Δασικού Φυτωρίου, στο οποίο, όπως είπε, καλλιεργούνται αυτήν τη στιγμή 315.000 φυτά τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για αναδασώσεις σε όλη την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και κυρίως στην περιοχή του Σέιχ Σου.

«Μετά και την πρόσφατη προσβολή από το φλοιοφάγο έντομο έχουν γίνει κοπές δέντρων οπότε χρειάζεται να γίνουν αναδασώσεις. Στο δασικό φυτώριο υπάρχουν τα φυτά, τα οποία από τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουν να φυτεύονται στην περιοχή έτσι ώστε να πάμε σε αναδασώσεις» σημείωσε ο κ. Σάββας.   

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης, αφού καλωσόρισε τον κ. Καράογλου στον Δήμο Λαγκαδά, του οποίου είναι δημότης, υπογράμμισε ότι ο όρος περιβαλλοντική ευαισθησία θα πρέπει να αντικατασταθεί από τον όρο περιβαλλοντική δράση. Όπως είπε ο πλανήτης δεν εκπέμπει απλώς σήμα κινδύνου, αλλά υφίσταται εδώ και δεκαετίες την αλόγιστη περιβαλλοντική συμπεριφορά. Ειδικότερα ο κ. Ταχματζίδης επισήμανε στη δήλωσή του: «Ενόψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, θα πρέπει σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο να αναλάβουμε ατομική και συλλογική δράση, προκειμένου ο καθένας μας από την πλευρά του να αφήνει θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Είμαστε ευτυχείς που στο δήμο μας έχουμε αυτήν την κοιτίδα η οποία δρα προς την κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος σε όλη την Κεντρική Μακεδονία».

Τέλος, ανακοινώθηκε η κοινή συνεργασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης με τον Δήμο Λαγκαδά για την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση