Έντονες συγκεντρώσεις φυκιών σε σήψη στον Θερμαϊκό Κόλπο (φωτο)

Αυτοψία μετά από καταγγελία για ύπαρξη κηλίδων λιπαντικών ουσιών και νεκρών ψαριών στη θαλάσσια περιοχή του Θερμαϊκού Κόλπου, στο ύψος των ορίων των δήμων Δέλτα και Αμπελοκήπων – Μενεμένης, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί κλιμάκιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας υπό τον αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστα Γιουτίκα.

Όπως σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η πρωινή αυτοψία απέδειξε ότι η όχι και τόσο ευχάριστη εικόνα στο συγκεκριμένο σημείο οφείλεται σε προχωρημένη αποσύνθεση μεγάλων ποσοτήτων φυκιών, ένα φυσικό φαινόμενο που λόγω και των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, δημιουργεί σε αυτό το σημείο του Κόλπου έντονες συγκεντρώσεις φυκιών σε σήψη.

«Παρ' όλα αυτά το κλιμάκιο των υπηρεσιών της Περιφέρειας που έσπευσε μαζί μου επί τόπου, πήρε δείγματα θαλασσινού νερού και φυκιών προκειμένου να γίνουν οι σχετικές χημικές αναλύσεις, τόσο από το Εργαστήριο Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, όσο και από διαπιστευμένο εξωτερικό Εργαστήριο» προσθέτει ο κ. Γιουτίκας τονίζοντας βέβαια πως παρόλο που από τον μακροσκοπικό έλεγχο δεν προκύπτει ότι υπάρχει ζήτημα ρύπανσης της ακτογραμμής, αναμένονται τα αποτελέσματα των αναλύσεων.

«Μπορεί η σημερινή μας κινητοποίηση να μην επιβεβαίωσε τις υπάρχουσες πληροφορίες, -ευτυχώς-, απέδειξε όμως ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι περισσότερο έτοιμη και οργανωμένη από ποτέ, σε συνεχή επιφυλακή για την προστασία του περιβάλλοντος και την προάσπιση της δημόσιας ασφάλειας» καταλήγει στην ανάρτησή του ο αντιπεριφερειάρχης.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση