Έξι αργυροπελεκάνοι εντοπίστηκαν νεκροί από σκάγια στο Δέλτα Νέστου

Ενέδρα θανάτου  σε έξι αργυροπελεκάνους έστησαν αδίστακτοι στο Δέλτα Νέστου.Το αποκρουστικό θέαμα στην λιμνοθάλασσα Βάσσοβα αντίκρισαν πριν  λίγες ημέρες οι επόπτες φύλαξης του Φορέα Διαχείρισης
Δέλτα Νέστου - Βιστωνίδας –Ισμαρίδας, στα πλαίσια του Προγράμματος Επόπτευσης –Φύλαξης της Προστατευόμενης Περιοχής του Εθνικού Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Η ακτινολογική διερεύνηση του κτηνιάτρου Ευστάθιου Συμεωνίδη, έδειξε στα τρία από τα νεκράπτηνά μεγάλο αριθμό κυνηγετικών βλημάτων (πάνω από πέντε) με έναν αριθμό από αυτά να βρίσκονται σε άμεση σχέση με τα ζωτικά όργανα (πνεύμονες, καρδιά). Σε  δύο ο αριθμός των βλημάτων ήταν μικρός με διαφορετική διασπορά, ενώ σε ένα δεν βρέθηκε κανένα βλήμα, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές υποψίες για πυροβολισμό τους.

Το Δασαρχείο Καβάλας, ως αρμόδιο ανακριτικό όργανο, θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες έρευνες και προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες και διαδικασίες για την ανεύρεση και την παραδειγματική τιμωρία των ασυνείδητων συμπολιτών μας, που προχώρησαν σε αυτήν τη καταδικαστέα και εγκληματική  ενέργεια.

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!