Έξυπνα φωτιστικά με ενεργειακή αυτονομία μέσω οργανικών φωτοβολταϊκών από την ελληνική ΟΕΤ

Η εταιρεία Organic Elecronic Technologies με έδρα τη Θέρμη Θεσσαλονίκης είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία που συμμετέχει στη Διεθνή έκθεση IDTechEX στις 10-11 Απριλίου στο Βερολίνο, παρουσιάζοντας την ολοκληρωμένη σειρά οργανικών φωτοβολταϊκών (OPVs) με την εμπορική ονομασία Apollo.

Πρόκειται για νέου τύπου έξυπνα φωτιστικά που είναι συνδυασμός τεχνολογιών με κυριότερο πλεονέκτημα την ενεργειακή τους αυτονομία και το καλαίσθητο design.

Όπως εξηγεί ο Business Development Manager της Organic Electronic Technologies P.C OET, Δαρείος Δημητρίου, «η ΟΕΤ κάνει το επόμενο βήμα που είναι η εντατικοποίηση της προσπάθειας να κινηθεί με ακόμη γρηγορότερους και αποτελεσματικότερους ρυθμούς στο παγκόσμιο τοπίο των νέων τεχνολογιών και ειδικότερα των εύκαμπτων εκτυπωμένων οργανικών φωτοβολταϊκών».

«Φως» μέσα στην κρίση

Η εταιρεία ΟΕΤ δημιουργήθηκε το 2012 με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων νανοτεχνολογίας.

Σήμερα θεωρείται πρωτοπόρος στον τομέα των Εύκαμπτων Ηλεκτρονικών σε διεργασίες Roll to Roll σε παγκόσμιο επίπεδο. Βασικά της προϊόντα είναι τα εκτυπωμένα οργανικά φωτοβολταϊκά , τα OLED και οι εκτυπωμένοι αισθητήρες.

Μπορεί στα χρόνια της κρίσης η Ελλάδα να υπέφερε από την αιμορραγία του επιστημονικού της δυναμικού, όμως η ΟΕΤ διπλασίασε το επιστημονικό της δυναμικό και αναμένεται αυτό να συνεχιστεί.

Η εταιρεία συνεχίζοντας και διευρύνοντας τον τομέα της ανάπτυξης σε συνεργασία και με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έχει δημιουργήσει καινοτόμες εφαρμογές όπως οργανικά κυκλώματα που φορτίζουν συσκευές και ενσωματώνονται σε τσάντες, ή ρούχα, έγχρωμα οργανικά φωτοβολταϊκά για εσωτερική και εξωτερική επικάλυψη, και πρωτοποριακές συσκευές φορτιστών ενέργειας που ενσωματώνονται σε ξαπλώστρες, ψυγεία παγωτού, δημιουργία εύκαμπτων επιφανειών για παραγωγή φωτός και ενσωμάτωσή τους σε συσκευασίες προϊόντων , εκτυπωμένα ηλεκτρονικά κυκλώματα όπως NFCs, αισθητήρες φωτός και θερμότητας κ.ά

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Δαρείος Δημητρίου, «η ΟΕΤ συνεχίζει την έως τώρα ιδιαίτερα πετυχημένη συμμετοχή της τόσο σε εθνικά όσο και σε ευρωπαϊκά προγράμματα αναπτύσσοντας ταυτόχρονα νέα project συνεργασίας με μεγάλες εμπορικές εταιρείες».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας τέτοιας συνεργασίας είναι η εγκατάσταση οργανικών φωτοβολταϊκών στην οροφή ενός αυτοκινήτου σε συνεργασία με την ιταλική Fiat.

Στόχοι και συνεργασίες

Η ΟΕΤ επενδύει:

  • Στην αύξηση της δυναμικότητας του προσωπικού της
  • Στη δημιουργία μιας νέας γκάμας προϊόντων με ιδιαίτερη έμφαση στην αρχή, στα φωτοβολταϊκά (OPVs και OLED’s)
  • Στην πιστοποίηση της εταιρείας αλλά και των προϊόντων της, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα (ISO&CE)
  • Στη σύναψη στρατηγικών συνεργασιών τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο
  • Στη δημιουργία δικτύου πωλήσεων τόσο B2B όσο και B2C αναπτύσσοντας προϊόντα που βασίζονται σε αυτές τις νέες τεχνολογίες , ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει τη συνεργασία της με συνδέσμους και φορείς από τον χώρο των Α.Π.Ε

Η Organic Electronic Technologies (OET), ήταν η μοναδική ελληνική εταιρεία που συμμετείχε στη διεθνή έκθεση του Μονάχου LOPEC , και προετοιμάζει την παρουσία της στην έκθεση Intersolar στο Μόναχο και στην E-MRS στη Νίκαια το Μάιο.

More info
http://oe-technologies.com

https://www.idtechex.com/europe2019/show/en/

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση