Έργαστήριο τουριστικής στρατηγικής για την ανάδειξη Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης

Η τουριστική ανάδειξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης βασίζεται σε τρεις πυλώνες: Το άθικτο φυσικό περιβάλλον, την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και την ενδιαφέρουσα ανθρωπογεωγραφία, με χαρακτηριστικό την πολυπολιτισμικότητα. «Αν τα συνδυάσουμε με τις σύγχρονες πόλεις, την Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη, μπορεί η περιφέρεια να αποτελέσει προορισμό με επισκεψιμότητα 12 μήνες», περιγράφει, σύμφωνα με το Ypaithros.gr, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Κώστας Αντωνιάδης. Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου θα στηριχτεί σε έξι στρατηγικούς θεματικούς άξονες τουρισμού: Φυσιολατρικός, Παραθαλάσσιος, Πολιτιστικός, Θρησκευτικός, Γαστρονομικός – Οινικός και τέλος Τουρισμός Πόλεων. Ο κ. Αντωνιάδης αναφέρεται σε ειδικές ενέργειες που θα αναπτυχθούν σε συνεργασία με δήμους, φορείς και συλλόγους, για να τεθούν οι βάσεις ανάπτυξης ειδικών μορφών τουρισμού. Εκεί, προστίθενται οι άξονες του εναλλακτικού, του σχολικού και του τουρισμού για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Στην κατεύθυνση της ανάδειξης των πλεονεκτημάτων της ΠΑΜ-Θ, θα γίνει επαγγελματική φωτογράφηση, που θα καλύπτει και τις τέσσερις εποχές. Επίσης, προγραμματίζουν διαφήμιση στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εκθέσεις-εκδηλώσεις

Ταυτόχρονα, σχεδιάζεται η συμμετοχή σε εκθέσεις και η διοργάνωση εκδηλώσεων όπως η Δραμοινογνωσία, που θα πραγματοποιηθεί 20 με 27 Μαΐου, για την ανάδειξη του οινοτουρισμού. Η περιφέρεια συνεχίζει τον θεσμό Θρακο-Μακεδονική Synergeia, που επιτυγχάνει τη σύζευξη προϊόντων με τον ευρύτερο τουριστικό χώρο, τους ξενοδόχους, τους χώρους εστίασης και αναψυχής και ειδικότερα τη συνέργεια των παραγωγών του διατροφικού τομέα και των μεταποιημένων προϊόντων, με τον τομέα των υπηρεσιών. Ακόμη, φέτος εγκαινιάζεται το Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους, με επίκεντρο το παραλιακό τόξο της περιοχής, μέσω καλοκαιρινών εκδηλώσεων, που αποσκοπούν στην ενδυνάμωση της επαφής των επισκεπτών με τον υδάτινο όγκο του ιστορικού Θρακικού Πελάγους. «Η σχέση των κατοίκων με τη θάλασσα ήταν πάντα ισχυρή και συνετέλεσε στην ανάπτυξη των περιοχών. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στα λιμάνια της περιφέρειας, αναδεικνύοντας πρωτίστως αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς χώρους» εξηγεί ο αντιπεριφερειάρχης.

900.000 ευρώ το 2018

Στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο, αποφασίστηκε η τροποποίηση του προγράμματος τουριστικής προβολής της περιφέρειας, συμπεριλαμβάνοντας δυο εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετάσχει. «Η μία θα γίνει στο Βελιγράδι, 11-13 Μαΐου, στο πλαίσιο της ελληνοσερβικής φιλίας. Το δεύτερο event θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο, καθώς η αεροπορική εταιρεία Tus θα συνδέει την Κύπρο με την Αλεξανδρούπολη». Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2018 ανέρχεται στα 900.000 ευρώ. Παράλληλα με την προσέλκυση βαλκανικών χωρών, επιχειρείται άνοιγμα στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, αλλά και σε νέες αγορές, με άξονες παραδοσιακά προϊόντα όπως το μετάξι και ο καπνός. Το 2018 προγραμματίζονται ενέργειες προώθησης του «Δρόμου του Μεταξιού», που αποτελεί τη μακρύτερη θεματική διαδρομή του κόσμου, από την Κίνα μέχρι την Ιβηρική Χερσόνησο.

Πηγή φωτογραφίας: elru2016.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση