Έρευνα: Οι καταναλωτές κλίνουν προς τις επιχειρήσεις με περιβαλλοντική ευαισθησία

του Δημήτρη Διαμαντίδη

Οι δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στις οποίες περιλαμβάνονται και όσες έχουν «πράσινο» πρόσημο, αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους σύγχρονους καταναλωτές, οι οποίοι μπορούν να προτιμούν συγκεκριμένες επιχειρήσεις ακριβώς γιατί επιδεικνύουν κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει έρευνα της εταιρείας Social Mission σύμφωνα με την οποία οι μοντέρνοι καταναλωτές «περνούν από κόσκινο» τις επιχειρήσεις προκειμένου να βεβαιωθούν ότι αυτές είναι κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνες. Αυτό αναγκάζει τις επιχειρήσεις να αναθεωρήσουν ποιες αρχές θα ακολουθήσουν, προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές.

Μάλιστα, αυτή η μεταστροφή συμβαίνει επειδή οι καταναλωτές όλο και περισσότερο αναζητούν πλέον να βρουν ένα νόημα στη ζωή τους, αναζητούν το αυθεντικό και ψάχνουν για έναν σκοπό.

Αυτή η μεταστροφή από την ψηφιακή επανάσταση στην «επανάσταση για έναν σκοπό» είναι αποτέλεσμα της παραπληροφόρησης, στην οποία είχαν εκτεθεί οι καταναλωτές μέχρι τώρα.

«Υπάρχει τόσο μεγάλος όγκος πληροφοριών που ο κόσμος έχει αρχίσει να τα περνάει όλα από φίλτρο και επιλέγουν να υποστηρίξουν μάρκες οι οποίες σημαίνουν κάτι για αυτούς. H ψηφιακή επανάσταση έχει επιφέρει αρκετή διαφάνεια. Όταν οι καταναλωτές βλέπουν κάτι που δεν τους αρέσει το κάνουν θέμα, συζητούν για αυτό και από άποψη δημοσίων σχέσεων η διαδικασία αυτή βλάπτει αρκετά μια μάρκα. Πλέον οι καταναλωτές αναζητούν εταιρικούς ηγέτες οι οποίοι να εκπροσωπούν όχι μόνο τις επιχειρήσεις αλλά και τα ενδιαφέροντά τους», σημειώνεται σχετικά στην έρευνα της Social Mission.

Οι επιχειρήσεις αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους καταναλωτές και σύμφωνα με σχετική μελέτη το 89% των καταναλωτών θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν μια μάρκα και να στραφούν σε μια άλλη, η οποία υποστηρίζει έναν καλό σκοπό όπως μία περιβαλλοντική δράση.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση