Έρευνα: Το πλαστικό πνίγει τις ελληνικές παραλίες (φωτο+vid)

Τις πρώτες εικόνες που αναδεικνύουν το τεράστιο πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης στην Ελλάδα, δίνει στη δημοσιότητα η Greenpeace, πραγματοποιώντας επιστημονική έρευνα, στο πλαίσιο της περιοδείας του Rainbow Warrior στις ελληνικές θάλασσες ενάντια στο πλαστικό μίας χρήσης. Τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιεί η Greenpeace και το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. στις ελληνικές θάλασσες και ακτές, θα ανακοινωθούν στις 31 Ιουλίου, με την ολοκλήρωση της περιοδείας του Rainbow Warrior στην Ελλάδα.

Παραλία Παχιά Άμμος, Λασίθι, Κρήτη

PahiaAmmos_04 PahiaAmmos_06

Οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες στην παραλία Παχιά Άμμος Λασιθίου, αποδεικνύουν την “πλαστική εισβολή”. Καθημερινά ξεβράζονται τεράστιες ποσότητες μικροπλαστικών, που έχουν καλύψει εξολοκλήρου την ακτή, όπως αποτυπώνει ο φακός της Greenpeace. Η οργάνωση πήρε δείγματα άμμου, τα οποία θα αναλυθούν από το επιστημονικό της τμήμα στο πανεπιστήμιο του Exeter.

Παραλία Βροντόνερο, Λαγανάς, Ζάκυνθος

Vrontonero_01 Vrontonero_02 Vrontonero_04 Vrontonero_05

Εθελοντές από την Greenpeace, τον ΑΡΧΕΛΩΝ, τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου και την ελβετική οργάνωση Stop Plastic Pollution, μάζεψαν 30 σακούλες πλαστικών σκουπιδιών από την παραλία Βροντόνερο. Η παραλία βρίσκεται εντός του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου, σημαντική περιοχή ωοτοκίας της Caretta caretta για όλη τη Μεσόγειο και απέχει λίγες εκατοντάδες μέτρα από την υπερκορεσμένη χωματερή του νησιού.

Η Greenpeace, καταλήγοντας, «απαιτεί από την πολιτεία να λάβει μέτρα για τη μείωση της κατανάλωσης του πλαστικού μίας χρήσης» και καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στην προσπάθεια της οργάνωσης μέσα από την ιστοσελίδα  http://act.gp/2umbsu7

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση