Έρευνα YouGov: Ποιες εθνικότητες είναι σε «άρνηση» για την κλιματική αλλαγή;

Με τον ίδιο τον πρόεδρο της χώρας να έχει καταγγείλει τα περί κλιματικής αλλαγής ως «hoax» (ψευδή είδηση), που επινόησαν οι Κινέζοι για να πλήξουν την αμερικανική βιομηχανία, δεν είναι να απορεί κανείς που οι ΗΠΑ εμφανίζουν το τρίτο υψηλότερο ποσοστό πολιτών μεταξύ 23 χωρών, που αρνούνται ότι η κλιματική αλλαγή είναι ανθρωπογενής.

Η έρευνα διενεργήθηκε από το YouGov- Cambridge Globalism Project και το 13% των Αμερικανών, που συμμετείχαν σε αυτή, συμφωνούν με τη θέση πως το κλίμα αλλάζει, «αλλά η ανθρώπινη δραστηριότητα δεν φέρει καμία ευθύνη για αυτό». Ένα επιπλέον 5% πιστεύει ότι το κλίμα δεν αλλάζει.

Μόνο στη Σαουδική Αραβία (16%) και στην Ινδονησία (18%) καταγράφονται υψηλότερα ποσοστά αμφισβητιών των ανθρωπογενών αιτιών της κλιματικής αλλαγής.

Επιπλέον οι Αμερικανοί εμφανίζουν μεταξύ των χωρών της Δύσης, που συμμετείχαν στην έρευνα, το υψηλότερο ποσοστό (13%) των πολιτών που δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν εάν υπάρχει κλιματική αλλαγή ή εάν ο άνθρωπος ευθύνεται για αυτό.

Σχεδόν τέσσερις στους δέκα Αμερικανούς πάντως δέχονται πως η ανθρώπινη δραστηριότητα ευθύνεται έστω εν μέρει για την αλλαγή στο κλίμα και ένα επιπλέον 30% την προσδιορίζει ως κύριο παράγοντα.

Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες το ποσοστό που απάντησαν αρνητικά στο εάν το κλίμα αλλάζει και εάν ευθύνεται ο άνθρωπος για αυτό ήταν χαμηλότερο του 10%. Μοναδική εξαίρεση η Πολωνία με το ποσοστό στο 12%.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση