Έρχεται νέα ρυθμιστική Αρχή για απόβλητα, ύδατα και λύματα

Στην εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής με θέμα «Ανακύκλωση στην Αττική: η επόμενη μέρα. Ένα νέο μοντέλο συνεργασίας και ο ρόλος των Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης» παραβρέθηκε χθες ο γενικός γραμματέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μανώλης Γραφάκος.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο κ. Γραφάκος προανήγγειλε τη δημιουργία νέας ρυθμιστικής αρχής για τα απόβλητα, τα ύδατα και τα λύματα, μέσω σχετικού νομοσχεδίου που θα έρθει στη Βουλή. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο στόχος θα είναι η αποτύπωση του οικονομικού αντίκτυπου των δράσεων ανακύκλωσης στους πολίτες.

Κατά τα λοιπά, συνεχάρη τη διοίκηση της Περιφέρειας για τις «πρωτοποριακές δράσεις» που υλοποιεί στον τομέα της ανακύκλωσης. «Η Περιφέρεια Αττικής τα τελευταία 3,5 χρόνια έχει γυρίσει σελίδα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και έχει αφήσει πίσω τους δογματισμούς, υιοθετώντας ένα σαφές σχέδιο που θα συμβάλλει στο να αλλάξουν τα ποσοστά ανακύκλωσης σε όλη τη χώρα», επισήμανε ο γγ Διαχείρισης Στερέων Αποβλήτων.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση