Έρχονται δύο νέα «Εξοικονομώ» με υψηλότερη επιδότηση και καλύτερους όρους

Δύο νέα προγράμματα «Εξοικονομώ» σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για φέτος, σύμφωνα με όσα δήλωσε την περασμένη Κυριακή στο ΣΚΑΪ η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου.

Πιο αναλυτικά, το πρώτο νέο «Εξοικονομώ», το οποίο σχεδιάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την Αλεξάνδρα Σδούκου θα αφορά τους κοινωνικά ευάλωτους και θα προβλέπει υψηλότερη επιδότηση. Το δεύτερο νέο «Εξοικονομώ» θα αφορά όλα τα άλλα νοικοκυριά και θα προβλέπει διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων.

Παράλληλα, τέσσερα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας για νοικοκυριά, αγρότες και επιχειρήσεις λήγουν έως μέσα Μαΐου.

Το πρώτο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας αφορά σε νοικοκυριά και επιδοτεί έως 50% την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών. Για τους κοινωνικά ευάλωτους με ατομικό εισόδημα έως 20.000 ευρώ, επιδότηση μπορεί να φτάσει ακόμα και το 75%.

Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά στους αγρότες και προβλέπει επιδότηση για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο χωράφι. Σύμφωνα με την κ. Σδούκου, μέσα σε 20 μέρες, οι αιτήσεις των αγροτών ανέρχονται κοντά στις 4.000.

Το τρίτο πρόγραμμα είναι το «Εξοικονομώ» και αφορά σε επιχειρήσεις -πχ εστίαση, τουρισμό και προβλέπει επιδότηση για ενεργειακή αναβάθμιση.

Το τέταρτο πρόγραμμα αφορά και πάλι σε επιχειρήσεις και προβλέπει επιδότηση εγκατάστασης αντλιών θερμότητας κλπ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση