Εύβοια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Κύμης, στα δύο μέτρα το χιόνι

Στα δύο μέτρα φθάνει το χιόνι στον δήμο Κύμης - Αλιβερίου στην Εύβοια. Πολλά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα από το Σάββατο και σε ορισμένα έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση. Ο δήμος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το χιόνι στο σύνολο του δήμου ξεπερνά τα δύο μέτρα, ενώ τα προβλήματα στην περιοχή εντοπίζονται στο τμήμα Μετόχι-Κύμη, στους ορεινούς όγκους Κύμης και Κονιστρών καθώς και σε τμήμα της οδού Αυλωνάρι-Οκτωνιά.

Χωρίς ρεύμα παραμένουν Στόμιο και Πλατάνα καθώς και τα γύρω χωριά ενώ στο χωριό Οξύλιθος υπάρχει διακοπή υδροδότησης.

Κτηνοτρόφοι της περιοχής απευθύνουν έκκληση για βοήθεια, καθώς δεν μπορούν να προσεγγίσουν τις σταβλικές τους εγκαταστάσεις, λόγω χιονιού.

Ο δήμος και η περιφέρεια καταβάλλουν προσπάθειες για τον εκχιονισμό, ωστόσο αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω των καιρικών συνθηκών.

Καθυστερήσεις διαπιστώνει ο Αποστόλου

«Υπήρξε σημαντική καθυστέρηση στην ενεργοποίηση του μηχανισμού για να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία» τόνισε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, αποτιμώντας την κατάσταση που επικρατεί στην Εύβοια.

Με τη δήλωσή του αυτή ο κ. Αποστόλου αφήνει έμμεσα αιχμές για τον χρόνο και τον τρόπο παρέμβασης της Αυτοδιοίκησης και υπογραμμίζει: «Είναι αδιανόητο να κλείνει ένας κεντρικός δρόμος όπως αυτός από το Αλιβέρι μέχρι την Κύμη. Σήμερα [την Κυριακή] που βρέθηκα στην περιοχή μπόρεσα να φτάσω μέχρι το Στόμιο» ανέφερε.

Ο κ. Αποστόλου, ολοκληρώνοντάς την περιοδεία του στις χιονόπληκτες περιοχές της Εύβοιας, σε δήλωσή του σημείωσε πως «τα βασικά προβλήματα αφορούν τους οδικούς άξονες και τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Η πολιτεία πράττει και θα πράξει και στη συνέχεια το καθήκον της».

Σημείωσε, δε, ότι έχει επικοινωνία με τον υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη για να πάνε στην περιοχή «επιπλέον εκχιονιστικά μηχανήματα ώστε να απελευθερωθεί το ταχύτερο το βασικό οδικό δίκτυο».

Σε ό,τι αφορά τις ζημιές στην αγροτική παραγωγή ο κ. Αποστόλου σημείωσε με ότι «ως υπουργείο θα είμαστε εδώ και την επόμενη μέρα. Με ταχείς ρυθμούς θα υπάρξει μια πρώτη εκτίμηση για τις πληγείσες κτηνοτροφικές μονάδες ώστε να ενισχυθούν και να αποζημιωθούν άμεσα οι κτηνοτρόφοι».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση