Έως το τέλος του 2019 το ΠΔ για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο της Θεσσαλονίκης

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Δημήτρης Οικονόμου και ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης συναντήθηκαν χθες με την επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κα. Μαρία Αντωνίου, τη διοίκηση της ΔΕΘ, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα και τις υπηρεσίες του ΥΠΕΝ στη Θεσσαλονίκη.

Εξετάστηκε το ζήτημα της ολοκλήρωσης του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (ΕΧΣ) της Θεσσαλονίκης και οριστικοποιήθηκε το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών, σύμφωνα με το οποίο το Σχέδιο ΠΔ έγκρισης του ΕΧΣ θα έχει διαμορφωθεί και αποσταλεί στο ΣτΕ έως το τέλος του 2019.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για τις νέες κτηριακές υποδομές στη ΔΕΘ θα δημοσιοποιηθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, οι παραπάνω ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο της αναβάθμισης της ΔΕΘ σε ένα πρότυπο εκθεσιακό κέντρο για την οποία δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

«Πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη και την πολεοδομική ανασυγκρότηση της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής της Θεσσαλονίκης», καταλήγει το υπουργείο.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση