«Έως το 2020» θα έχει ολοκληρωθεί το Κτηματολόγιο

Η δέσμευση της χώρας για την ολοκλήρωση του κτηματολογίου το 2020 θα τηρηθεί, καθώς έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε αυτό να υλοποιηθεί, διαβεβαίωσε τη Βουλή, ο πρόεδρος της εταιρείας Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε. (ΕΚΧΑ Α.Ε.) Β. Νάκος.

Ο κ. Νάκος, ενημέρωσε την Επιτροπή Περιβάλλοντος, ότι έως τώρα, έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση για 10 εκατ. δικαιώματα (περίπου το ¼ δικαιωμάτων της χώρας) – έναν αριθμό που αντιστοιχεί σε 10 εκ. στρέμματα, ήτοι το 7,6% της έκτασης της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο κ. Νάκος, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η κτηματογράφηση εξελίσσεται για περίπου ακόμα ¼ των δικαιωμάτων της χώρας, το οποίο αντιστοιχεί σε μεγαλύτερη έκταση, δηλαδή σε 30 εκατ. στρέμματα, το 23% της έκτασης της χώρας. Παράλληλα, έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για το 47,5% των δικαιωμάτων της χώρας, περίπου 18,5 εκατ. δικαιώματα, που αντιστοιχεί στο 67,7% της έκτασης της χώρας, κι αφορά κυρίως αγροτικές ή δασικές περιοχές.

Αναφερόμενος εξάλλου στην ανάρτηση των δασικών χαρτών, ο κ. Νάκος εκτίμησε ότι το σύνολο του έργου αυτού θα έχει ολοκληρωθεί εντός του 2019, ενώ η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΚΧΑ Α.Ε., Χρ. Κλωνάρη, πρόσθεσε πως κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου εντός της χρονικής δέσμευσης, δεδομένου ότι πρέπει να είναι γνωστή η δηλωμένη περιουσία του Δημοσίου.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση