Έως 4 Μαρτίου οι δηλώσεις αποθεμάτων των μικρών οινοπαραγωγών

Περιθώριο μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 4 Μαρτίου έχουν οι μικροί οινοπαραγωγοί προκειμένου να υποβάλουν δηλώσεις αποθεμάτων στα κατά τόπους αρμόδια τελωνεία, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο που έχει εκδώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι για την καταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης υπάρχει η δυνατότητα τμηματικής καταβολής σε 4 διμηνιαίες δόσης με πρώτη δόση έως την τελευταία εργάσιμη μέρα του Απριλίου. Η συγκεκριμένη διευκόλυνση, όπως έχει σημειώσει το υπουργείο Οικονομικών, παρέχεται αποκλειστικά και μόνο για το 2016, μεταβατικό χρόνο εφαρμογής του νόμου.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το Υπουργείο Οικονομικών, ανταποκρινόμενο στα αιτήματα μικρών οινοπαραγωγών (οι οποίοι λειτουργούν εκτός καθεστώτος αναστολής και παράλληλα δεν πληρούν όρους και προϋποθέσεις αρμοδιότητας άλλων Υπουργείων) και με αφορμή ερωτήματα φορέων αλλά και των τελωνείων, προχώρησε στην έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσέρχονται στα κατά τόπους αρμόδια τελωνεία μέχρι 4 Μαρτίου 2016 προκειμένου να υποβάλουν δηλώσεις αποθεμάτων.

Για την υποβολή της δήλωσης Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και τη δήλωση Μικρού Οινοπαραγωγού υπάγονται στις ρυθμίσεις που είχαν προσδιοριστεί με πρόσφατη σχετική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, στην οποία προβλεπόταν η τμηματική καταβολή των φορολογικών και λοιπών επιβαρύνσεων σε 4 διμηνιαίες δόσεις, με πρώτη δόση έως την τελευταία εργάσιμη μέρα του Απριλίου. Διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη διευκόλυνση παρέχεται αποκλειστικά και μόνο για το 2016, μεταβατικό χρόνο εφαρμογής του νόμου».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση