Αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής Περιβάλλοντος για την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό

Έκτακτη σύγκληση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος για το πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης με την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό ζήτησε με επιστολή του προς την πρόεδρο της Επιτροπής ο βουλευτής Χίου και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Νότης Μηταράκης.

«Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής μας και προκειμένου να εκτιμήσουμε το μέγεθος της καταστροφής, τυχόν ευθύνες αλλά και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε βραχύ και μακρύτερο ορίζοντα, σας καλώ να συγκαλέσετε άμεσα σε έκτακτη συνεδρίαση την Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, με πρόσκληση σε αυτή των συναρμόδιων Υπουργείων, την Περιφέρεια, τους όμορους Δήμους που έχουν πληγεί, περιβαλλοντικές οργανώσεις και επιστήμονες με εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στο θέμα», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Μηταράκης.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση ρύπανσης από πετρελαιοειδή στον Σαρωνικό Κόλπο έχει αρχίσει και παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Παράλληλα, πετρελαιοκηλίδα μεγέθους 400 τ.μ., εντοπίστηκε και κοντά στην ακτή Αγίου Κοσμά.

Την ίδια στιγμή, τα σκάφη απορρύπανσης συνεχίζουν τις προσπάθειες να αντιμετωπίσουν τη ρύπανση που δημιουργήθηκε στα Σελήνια και την Κυνοσούρα της Σαλαμίνας, μετά τη βύθιση του μικρού δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ». Ίδιες προσπάθειες καταβάλλονται και στην Φρεαττύδα και την Πειραϊκή.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση