Αγελάδες και ταύρους ξεβράζει η θάλασσα σε νησιά των Κυκλάδων (φωτο)

Με ένα αποκρουστικό θέαμα έρχονται αντιμέτωποι κάτοικοι σε νησιά των Κυκλάδων καθώς τις τελευταίες ημέρες η θάλασσα ξεβράζει νεκρές αγελάδες και ταύρους.

Αρχικά, σύμφωνα με το Cyclades.gr, ένας νεκρός ταύρος ξεβράστηκε στην παραλία του Γαλησσά της Σύρου την περασμένη Τετάρτη. Το νεκρό ζώο εντόπισαν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι και ειδοποίησαν τις τοπικές αρχές.

Η δεύτερη αγελάδα στο Μαρμάρι της Σύρου

Για το περιστατικό ενημερώθηκαν τόσο το Λιμεναρχείο Σύρου όσο και ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, συνεργείο του οποίου ανέλαβε την απομάκρυνση του ταύρου από την παραλία. Εικάζεται ότι ο ταύρος βρέθηκε στη θάλασσα (προφανώς εγκαταλείφθηκε) από φορτηγό πλοίο που διενεργούσε μεταφορές ζωντανών ζώων και έπλεε κοντά στην Σύρο.

H αγελάδα που βρήκαν στην Τήνο

Το δεύτερο ζώο ξεβράστηκε στην Τήνο, στην Μεγάλη Κολυμπήθρα, ενώ σύμφωνα με τα τοπικά μέσα κάτοικοι βρήκαν και δεύτερη νεκρή αγελάδα στην περιοχή.

Χθες, Δευτέρα, υπήρχα ακόμη δύο περιστατικά με νεκρά ζώα: Ένα σε παραλία της Σύρου και ένα σε παραλία της Σίφνου.

Η συχνότητα του φαινομένου προκαλεί έντονους προβληματισμούς και, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, θα πρέπει να διερευνηθεί πόσα πλοία που μετέφεραν ζώα πέρασαν από τις Κυκλάδες το τελευταίο διάστημα και γιατί τόσα βοοειδή κατέληξαν στη θάλασσα.

Πηγή φωτογραφιών: Cyclades24.gr

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση