Αγώνες κολύμβησης μεγάλων αποστάσεων στη Βεγορίτιδα

Η Βεγορίτιδα θα φιλοξενήσει από τις 17-19 Ιουνίου το πανελλήνιο πρωτάθλημα open water. Περίπου 400-500 αθλητές από όλη την Ελλάδα μεταξύ των οποίων οι Γιαννιώτης, Αραούζου, Χατζηγεωργίου και άλλοι αθλητές θα συμμετέχουν στους σημαντικούς αγώνες κολύμβησης μεγάλων αποστάσεων.

« Έχει ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή το γεγονός ότι η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, σε συνεργασία με το Δήμο Έδεσσας και το Σύλλογο Προστασίας Βεγορίτιδας, διοργανώνουν τους φετινούς πανελλήνιους αγώνες στην όμορφη Βεγορίτιδα, καθώς μέσα από τους αγώνες θα μπορέσουν να αναδειχθούν οι πολλές αναπτυξιακές της δυνατότητες» επισημαίνει ο  πρόεδρος του συλλόγου για την προστασία της Βεγορίτιδας, Νίκος Μούλας.

Οι αγώνες κολύμβησης θα ξεκινούν κάθε πρωί στις 9:00, ενώ καθ' όλη την περίοδο των αγώνων θα υπάρχουν παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες για τους επισκέπτες, όπως βόλτες με άλογα και βάρκες, δυνατότητες πτήσεων με υδροπλάνα και οικοξεναγήσεις.

«Τα πάντα είναι έτοιμα και στις δύο πλευρές της λίμνης σε  Άρνισσα και Άγιο Παντελεήμονα. Για τους αγώνες έχουν ετοιμαστεί η παραλία, το γήπεδο beach volley, το γήπεδο beach soccer, οι ντουζιέρες –WC για τους επισκέπτες» τόνισε ο κ. Μούλας.

Θέλουμε να έρθουν όχι μόνο αθλητές αλλά και επισκέπτες - τουρίστες ενόψει και του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος αναφέρουν οι διοργανωτές των αγώνων.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

  • Πτήσεις με ανεμοπλάνο και υδροπλάνο
  • Βόλτες με άλογα στην παραλία της Βεγορίτιδας
  • Βόλτες με σκάφη εντός της λίμνης
  • Έκθεση τοπικών προϊόντων στην Άρνισσα
  • Δωρεάν φρούτα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Άρνισσας
  • Επισκέψεις σε οινοποιεία και οινογευστικές δοκιμές
  • Οικοξεναγήσεις οργανωμένων ομάδων

Σε ένα πανέμορφο τοπίο, απαράμιλλου φυσικού κάλους  στη λίμνη Βεγορίτιδα όλοι οι επαγγελματίες αναμένουν να φιλοξενήσουν αθλητές και επισκέπτες.

Οι μετακινήσεις μεταξύ Άρνισσας και Αγίου Παντελεήμονα θα διεξάγονται δωρεάν.

Δωρεάν είναι η μετάβαση από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης προς  Άρνισσα και Άγιο Παντελεήμονα και το αντίστροφο.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση