Αδιανόητο: Λαθροθήρας στα Ιωάννινα έστησε επικίνδυνη παγίδα με όπλο για αγριογούρουνα!

Λίγο έλειψε να κινδυνεύσουν οι ζωές ανδρών της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής από μια επικίνδυνη παγίδα που είχε φτιάξει για αγριογούρουνα σε περιοχή του Πωγωνίου Ιωαννίνων ένας ασυνείδητος λαθροθήρας, ο οποίος είχε καμουφλάρει ένα κυνηγετικό όπλο παγιδευμένο με πετονιά!

Οι θηροφύλακες έκαναν περιπολία στη θέση «Μακρυχώραφα» της κοινότητας Λάβδανη, το απόγευμα της Κυριακής, όταν εντόπισαν πέντε αυτοσχέδιες θηλιές από συρματόσχοινο που είχαν μέσα καλαμπόκι ως δόλωμα. Η εμπειρία τους, σύμφωνα με το protothema.gr, τους έκανε να μην πάνε απευθείας στις παγίδες, αλλά να κινηθούν περιμετρικά και αυτό τους έσωσε, καθώς σε μικρή απόσταση από τις συρμάτινες θηλιές είδαν το κυνηγετικό όπλο που ήταν καλυμμένο με κλαδιά και μία σακούλα απορριμμάτων.

Η σκανδάλη του όπλου ήταν δεμένη με πετονιά και συνδεδεμένη με τις θηλιές και θα εκπυρσοκροτούσε
μόλις πατούσε μέσα σε αυτές κάποιο θήραμα! Φυσικά, ο κίνδυνος ήταν να πέσει θύμα του λαθροκυνηγού κάποιος περαστικός, καθώς οι παγίδες βρίσκονταν σε μικρή απόσταση από τον κεντρικό επαρχιακό οδικό άξονα! Οι θηροφύλακες έκοψαν την πετονιά, απελευθέρωσαν τη σκανδάλη και κατέσχεσαν το όπλο, στη θαλάμη του οποίου υπήρχε ένα μονόβολο φυσίγγιο, ενώ στη συνέχεια κατέστρεψαν τις θηλιές.

Το κυνηγετικό όπλο παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Δελβινακίου, οι άνδρες του οποίου προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τον κάτοχό του, ενώ η Εγκληματολογική υπηρεσία πήρε αποτυπώματα και η Ασφάλεια Ιωαννίνων διενεργεί προανάκριση.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση