Αειφορία και βιώσιμη ανάπτυξη σε Aqua-Therm και Infacoma

Οι πράσινες κατασκευές και όλες οι σύγχρονες τεχνολογίες και μορφές ενέργειας με έμφαση στην αειφορία και στη βιώσιμη ανάπτυξη, θα βρεθούν στο επίκεντρο των εκθέσεων Aqua-Therm και Infacoma.

Οι δύο εκθέσεις, που πραγματοποιούνται από τις 11-14 Φεβρουαρίου 2016 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, συμπυκνώνουν την προσπάθεια για επανεκκίνηση των επενδύσεων στη δόμηση με «αιχμή» σημαντικά σχέδια, τα οποία υλοποιούνται κυρίως στον τουριστικό κλάδο.

Η διαχείριση του νερού, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το pellet, το φυσικό αέριο, η ηλιακή ενέργεια και γεωθερμία στη θέρμανση-ψύξη και στους λέβητες-καυστήρες- θερμάστρες, οι αντλίες θερμότητας, η υπέρυθρη θέρμανση, τα νέα υλικά, η αναβάθμιση κτηρίων, η εξοικονόμηση ενέργειας και η σύγχρονη αρχιτεκτονική, συναντώνται μέσα στις δύο εκθέσεις.

Η 1η έκθεση Aqua-Therm αποτελεί καρπό της συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΘ –HELEXPO και του μεγαλύτερου εκθεσιακού ομίλου στον κόσμο, της Reed Exhibitions.

H Infacoma συνιστά την πιο διαχρονική έκθεση στο χώρο της δόμησης και των κατασκευών, καθώς εδώ και 33 χρόνια καθορίζει και αφουγκράζεται τις τάσεις του κλάδου, αποτελώντας το επίκεντρο της επιχειρηματικής δικτύωσης και προσφέροντας τη δυνατότητα για σημαντικές Β2Β συναντήσεις και συμφωνίες.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί και η παράλληλη εκδήλωση DPOINT GREEN VILLAGE που εστιάζει στη βιωσιμότητα και τις πράσινες κατασκευές. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει εικονική περιήγηση στο 0+ HOUSE, ένα σπίτι που εναρμονίζεται με τις «πράσινες» πρακτικές και είναι 100% αειφόρο (βιωσιμότητα και χαμηλές εκπομπές CO2).

Στο ίδιο πλαίσιο, έχει προγραμματιστεί και το σχετικό συνέδριο, DPOINT GREEN CONFERENCE που θα φιλοξενήσει επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς, που σχετίζονται με την πράσινη δόμηση και τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση