Αθήνα: Μαθητές ανακυκλώνουν παλιά μαγειρικά σκεύη - Φτιάχνουν ρολόγια, φωτιστικά, γλάστρες (vid)

«Δες τα σκεύη σου αλλιώς» προτρέπουν οι μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Αγίου Δημητρίου στέλνοντας, μεταξύ άλλων, το δικό τους μήνυμα για τη σημασία της ανακύκλωσης.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα Εικονική Επιχείρηση του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, μαθητές του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου συγκρότησαν τη μαθητική εικονική επιχείρηση REUZ, που έχει ως αντικείμενο την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών που προέρχονται από παλιά, χρησιμοποιημένα μαγειρικά σκεύη ή εργαλεία καθώς και την τελική μεταποίησή τους σε κορνίζες, ρολόγια, γλάστρες και άλλα χρηστικά αντικείμενα.

Το κοινωνικό μήνυμα της ανακύκλωσης

Το κοινωνικό μήνυμα στην περίπτωση της REUZ είναι διπλό, αφού αφενός μεν τονίζεται η αξία και τα οφέλη της ανακύκλωσης, αφετέρου δε προβλέπεται η αξιοποίηση των εσόδων για τη στήριξη του σχολικού συσσιτίου για τους μαθητές του σχολείου που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Με τη βοήθεια της συντονίστριας του προγράμματος Ε. Χρυσού, των συναδέλφων της εκπαιδευτικών Γ. Κολλιού, Γ. Σκαβάρα, Μ. Μανωλά και Κ. Σερέτη, αλλά και του εθελοντή επιχειρησιακού συμβούλου Κ. Μαρκουίζου, οι μαθητές κέρδισαν μια πραγματική βιωματική εμπειρία στήνοντας τη δική τους επιχείρηση μέσα από μια διαδικασία συνεργασίας. Μοίρασαν μεταξύ τους ρόλους και αρμοδιότητες, λειτούργησαν συνεργατικά σε ομάδες και κατανόησαν τις βασικές έννοιες που αφορούν τη λειτουργία μιας επιχείρησης.

Σημαντικό στοιχείο, όπως επισημαίνουν οι εκπαιδευτές, είναι ότι οι μαθητές, μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία έμαθαν επίσης την έννοια της αυτο-απασχόλησης καθώς και τρόπους αντιμετώπισης δυσκολιών και επίλυσης προβλημάτων, αναπτύσσοντας παράλληλα κοινωνικές δεξιότητες καθώς τούς δίνεται η δυνατότητα να παρουσιάσουν τις δράσεις τους στους υπόλοιπες μαθητές των ελληνικών σχολείων, μέσω της διαδικτυακής εμπορικής μαθητικής έκθεσης του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση