ΑΙΓΙΣ 2013

Άσκηση αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών με τη συμμετοχή του πληθυσμού για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Πάρτε μέρος στην άσκηση ΑΙΓΙΣ, προετοιμαστείτε και βοηθήστε μας να γίνουμε καλύτεροι.

Σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών η πρόληψη είναι καλύτερη από τη γιατρειά. Επειδή ζούμε σε μία χώρα όπου κατά διαστήματα εκδηλώνονται διαφόρων ειδών φυσικές  καταστροφές, η σωστή ενημέρωση και προετοιμασία όλων μας είναι αναγκαία, τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε ατομικό – οικογενειακό επίπεδο.

Είναι υποχρέωση όλων μας να είμαστε σωστά ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι, έτσι ώστε σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως για παράδειγμα ένας σεισμός ή μια μεγάλη πλημμύρα, να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες στο ελάχιστο.

Ο Δήμος Θέρμης μαζί με 9 εθελοντικές οργανώσεις πολιτικής προστασίας διοργανώνουν από 27 έως 29 Σεπτεμβρίου μια μεγάλη πρωτότυπη άσκηση με κύριο αντικείμενο την οργάνωση ενός καταυλισμού και με τη συμμετοχή του πληθυσμού.  Για πρώτη φορά στην Ελλάδα «στήνεται» ένας καταυλισμός ο οποίος υπό πραγματικές συνθήκες θα αποτελούσε ένα καταφύγιο για πολλές οικογένειες και ανθρώπους.

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στις 14:00, στο πλαίσιο της άσκησης θα ηχήσουν οι σειρήνες στην περιοχή της Θέρμης που θα σημάνουν την έναρξη της. Από τότε μέχρι και τις 21:00 μπορεί όποιος θέλει να έρθει στο φράγμα της Θέρμης για να συμμετάσχει  ενεργά και να βοηθήσει έτσι στο να γίνουμε όλοι καλύτεροι. Μέσω της διαδραστικής συμμετοχής του πληθυσμού στην άσκηση «Αιγίς 2013», θα βοηθηθούμε όλοι μας να προετοιμαστούμε καλύτερα για κάθε ενδεχόμενο.

Σας περιμένουμε να έρθετε με τις οικογένειές σας, ή με τους φίλους σας για να γνωρίστε και να δείτε από κοντά τη σημαντική αυτή προσπάθεια λαμβάνοντας μέρος στα διαδικασίες λειτουργίας ενός καταυλισμού έκτακτης ανάγκης. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 18:00 θα γίνει ενημέρωση του κοινού για θέματα πολιτικής προστασίας, όπου θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε και να λύσετε απορίες για το τι πρέπει να κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις. Στον καταυλισμό που θα στηθεί θα υπάρχει η δυνατότητα διανυκτέρευσης. Για όσους από εσάς επιθυμούν να διανυκτερεύσουν θα υπάρχει φύλαξη και διατροφή.

Όταν βρισκόμαστε σε κίνδυνο, η γνώση και η προετοιμασία είναι ο καλύτερος μας σύμμαχος.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!