Αισιοδοξία για πυκνό χιόνι στα χιονοδρομικά τα Χριστούγεννα

Σε ετοιμότητα βρίσκονται τα χιονοδρομικά κέντρα σε ολόκληρη τη χώρα αναμένοντας τα πυκνά χιόνια, για να ανοίξουν τις πόρτες τους. Οι πρώτες νιφάδες που έπεσαν ήδη στα ορεινά, κάνουν τους αρμόδιους να αισιοδοξούν πως φέτος θα είναι μια «λευκή χρονιά».

Αυτό το διάστημα πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες, όπως για παράδειγμα η συντήρηση των αναβατήρων και η απαγκίστρωση όλων των εξαρτημάτων που κουβαλούν τους χιονοδρόμους, ενώ τοποθετούνται τα καρεκλάκια στους εναέριους αναβατήρες και καθαρίζονται οι πίστες.

«Όλα είναι σχεδόν έτοιμα για τη φετινή χειμερινή σεζόν» δήλωσε στο Πρακτορείο 104,9 FM ο πρόεδρος της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων, Ηρακλής Λεφούσης. «Για τέτοια εποχή το ύψος του χιονιού είναι ικανοποιητικό σε όλα τα βουνά της βόρειας αλλά και της νότιας Ελλάδας, στα Καλάβρυτα και τον Παρνασσό και αυτό αποτελεί δείγμα γραφής ότι περιμένουμε κάτι καλό τη φετινή σεζόν», πρόσθεσε.

Ο κ. Λεφούσης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τα πρώτα πυκνά χιόνια θα πέσουν έως τα μέσα Δεκεμβρίου, ώστε να είναι κατάλευκες οι κορυφές κατά γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση