Αισιοδοξία για τη λειτουργία της Μονάδας Κατεργασίας Αποβλήτων (ΜΚΑ) στη ΒΙΠΕΘ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), μέλος του Enterprise Europe Network – Hellas, με τίτλο «Αειφόρος Διαχείριση Βιομηχανικών Αποβλήτων», την Τρίτη 30 Οκτωβρίου.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ κ. Νικόλαος Πέντζος και ο Β’ Αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Χαρίλαος Αλεξόπουλος.

Τα προβλήματα και οι προοπτικές της Μονάδας Κατεργασίας Αποβλήτων (ΜΚΑ) στη ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης ήταν το κύριο θέμα της εκδήλωσης στο οποίο αναφέρθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΑΘ κ. Νίκος Παπαδάκης, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ κ. Φίλιππος Κονταξής, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ευθύμιος Φωτόπουλος. Ο επιχειρηματικός κόσμος εκφράζει την ικανοποίησή του καθώς ο συντονισμός των ανωτέρω εμπλεκόμενων φορέων οδήγησε στην επίλυση του χρόνιου ζητήματος των έργων αναβάθμισης της ΜΚΑ στη ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης, καθώς ήδη υλοποιούνται τα πρόδρομα έργα, ενώ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται από την πολιτεία η έκδοση της άδειας λειτουργίας της.

Με την ολοκλήρωση των επενδύσεων εκσυγχρονισμού θα επιτευχθεί η απρόσκοπτη λειτουργία της ΜΚΑ και θα αναστραφεί η περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής, ενώ παράλληλα θα  ανακουφιστούν οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις στη ΒΙΠΕΘ από τα εξαιρετικά υψηλά κόστη στη διαχείριση των αποβλήτων τους.

Ο ΣΒΒΕ αναμένει θετικές εξελίξεις και στο εξίσου σημαντικό θέμα της απόθεσης στερεών βιομηχανικών αποβλήτων, σε οργανωμένο χώρο υποδοχής, εκτιμώντας ότι στην
κατεύθυνση αυτή θα συμβάλλει η επικείμενη τροποποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων για την Κεντρική Μακεδονία.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!