Αιτωλοακαρνανία: Στο φυσικό τους περιβάλλον δύο γύπες που είχαν δηλητηριαστεί (φωτο)

Το περασμένο Σάββατο ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων προέβη στην απελευθέρωση 2 Όρνιων (Gyps fulvus) που διασώθηκαν από δηλητηρίαση σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ» μετά τα τελευταία γεγονότα που έγιναν τον Φεβρουάριο. Το πρώτο από τα 2 όρνια είχε βρεθεί στην περιοχή «Μέσα Πηγάδι» Αιτωλικού ενώ το δεύτερο σε κτήμα στην περιοχή «Σταμνά».

Η απελευθέρωση αφορούσε την επανένταξη των δύο γυπών (ενός νεαρού και ενός ενήλικου στα οποία δόθηκαν τα ονόματα ‘’Γιάννης και Φώτιος’’) στο φυσικό τους περιβάλλον, στην περιοχή του Αρακύνθου όπου παρευρέθηκαν στελέχη του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής (ΑΝΙΜΑ), του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, του Δασαρχείου Μεσολογγίου, του Δασαρχείου Ιωαννίνων, εθελοντές της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, φύλακες της θηροφυλακής καθώς επίσης εξωτερικοί επιστημονικοί συνεργάτες του Φ.Δ.

Παρών στην απελευθέρωση ήταν επίσης ο Δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Λύρος Κ. καθώς επίσης πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

Ο Φορέας Διαχείρισης «ευχαριστεί θερμά τους Βούλγαρους συνεργάτες του, ειδικούς ορνιθολόγους κ. Emilian Stoynov, Christof Peshev και Nasko Grosdanov, της οργάνωσης Wild Flora and Fauna που μετέβησαν από το εξωτερικό και υποστήριξαν την προσπάθεια διατήρησης του είδους με την τοποθέτηση δορυφορικών πομπών γεωγραφικού εντοπισμού θέσης και με τους οποίους θα παρακολουθείται από εδώ και στο εξής, σε πραγματικό χρόνο η κίνηση και η δραστηριότητα τους ή οποία θα βοηθήσει στον μελλοντικό εντοπισμό τυχόν περιστατικών δηλητηρίασης».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση