Ακήρυκτος πόλεμος …με θύματα αρκούδες

Δύο ακόμη τροχαία ατυχήματα με αρκούδες σημειώθηκαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της  Δυτικής Μακεδονίας:

Το 1ο ατύχημα σημειώθηκε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου , στις 7.30 το απόγευμα, στην περιοχή των Κορεστίων (οικισμός Γαύρος) στον οδικό άξονα Καστοριά – Κρυσταλλοπηγή. Το άτυχο ζώο δέχτηκε διπλό χτύπημα από το διερχόμενο όχημα το οποίο υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές. Ο οδηγός δεν τραυματίστηκε.

Το 2ο ατύχημα έγινε τα ξημερώματα της 17ης Οκτωβρίου στο ψηλότερο σημείο της διάβασης  Ξ.Νερού-Βεύης του οδικού άξονα Αμυνταίου Φλώρινας  (με κατεύθυνση από ανατολικά προς δυτικά), στη θέση Κλειδί όπου έχουν σημειωθεί στο πρόσφατο παρελθόν 6 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με θύματα τέσσερις αρκούδες και δύο λύκους. Μάλιστα στο σημείο του ατυχήματος έχει τοποθετηθεί από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ,  ειδική πινακίδα που προειδοποιεί τους οδηγούς για πιθανή διάσχιση του δρόμου από αρκούδα.Ευτυχώς και στα δυο περιστατικά   δεν ήταν θανατηφόρα   καθώς οι αρκούδες διέφυγαν τραυματισμένες στις παρακείμενες δασικές περιοχές.

 

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ κατέφθασε εσπευσμένα στα σημεία των ατυχημάτων και αμέσως κινήθηκε σε αναζήτηση των τραυματισμένων ζώων. Η αναζήτηση επαναλήφθηκε και το επόμενο πρωί και για τα δύο περιστατικά, απέβη όμως άκαρπη και δεν βρέθηκαν τραυματισμένες ή νεκρές αρκούδες.

Γνωστοποιούμε τα δύο περιστατικά προκειμένου να ενημερώσουμε τους οδηγούς, ενόψει του εορταστικού τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου, οπότε και η κίνηση αναμένεται αυξημένη.Τόσο κατά μήκος της Εγνατίας Οδού από την Κοζάνη ως τα Ιωάννινα όσο και στους καθέτους της με έμφαση στον άξονα Σιάτιστα - Καστοριά, και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της  Δυτικής Μακεδονίας παρακαλούμε θερμά για κυκλοφορία των οχημάτων με ταχύτητα χαμηλότερη των ορίων και την τήρηση του ΚΟΚ, κυρίως κατά τις πρώτες πρωινές και νυχτερινές ώρες.

Τα σημεία των οδών με τις ειδικές προειδοποιητικές πινακίδες χρήζουν ακόμη μεγαλύτερης προσοχής από τους διερχόμενους οδηγούς.

Για να μην έχουμε καμία  άλλη απώλεια άγριας ζωής και για να μην θρηνήσουμε ούτε μία ανθρώπινη ζωή ας προλάβουμε τις απώλειες ως ενεργοί πολίτες  και για όσο η Πολιτεία αργεί!

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!