Ακίνδυνη η γεώτρηση φυσικού αερίου της Επανομής βεβαιώνει το ΥΠΕΚΑ

Με αφορμή χθεσινό έγγραφο του Δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης αναφορικά με την ασφάλεια του κοιτάσματος φυσικού αερίου της Επανομής, δόθηκε εντολή από το ΥΠΕΚΑ για άμεση αυτοψία των δύο σφραγισμένων γεωτρήσεων φυσικού αερίου.

Συγκροτήθηκε εξαμελές κλιμάκιο ελέγχου αποτελούμενο από στελέχη του ΥΠΕΚΑ των ΕΛΠΕ, και του ΙΓΜΕ, το οποίο επισκέφθηκε  την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, τις παραπάνω εγκαταστάσεις για την πραγματοποίηση των απαιτούμενων ελέγχων, μετρήσεων και δειγματοληψιών, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει διαρροή αερίου και αν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για την ασφάλεια των εν λόγω εγκαταστάσεων, καθώς και των κατοίκων της περιοχής.

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ΕΛ.ΑΣ., διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα ίχνος διαφυγής αερίου και κατά συνέπεια δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για το περιβάλλον και τους κατοίκους.

Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί το σχετικό πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, το οποίο και θα δοθεί στη δημοσιότητα.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!