Αλεξανδρούπολη: Εξοικονόμηση 1 εκατ. με την πρώτη πανευρωπαϊκά γεωθερμική μονάδα πέλλετ

Πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ από την αγορά πετρελαίου θέρμανσης πρόκειται να εξοικονομήσει ο δήμος Αλεξανδρούπολης, με την κατασκευή της πρώτης γεωθερμικής δημοτικής μονάδας πέλλετ στην Ευρώπη, με αφύγρανση και θερμική ενέργεια, όπως είχε αποκαλύψει πρώτη η Greenagenda.gr.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αντιδήμαρχος Τραιανούπολης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Γιάννης Φαλέκας σημείωσε ότι ήδη ο σχετικός φάκελος έχει αποσταλεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας εδώ και ημέρες καθώς ολοκληρώθηκαν οι προκαταρκτικές μελέτες για τα περιβαλλοντικά, ενώ ο ίδιος προσφάτως παρουσίασε το όλο εγχείρημα στον υπουργό ΠΕΝ, Γιώργο Σταθάκη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο γεωθερμικό πεδίο στην Κοινότητα Αρίστηνου του δήμου.

«Είναι μια μονάδα πέλλετ που θέλουμε ως δήμος να παράγουμε το δικό μας καύσιμο για ιδιοκατανάλωση. Δηλαδή μέσα σε αυτό το πρόγραμμα έχουμε την αλλαγή σε περίπου 40 δημοτικά κτήρια από τους λέβητες πετρελαίου να περάσουμε σε πέλλετ και το πέλλετ να το παράγουμε μόνοι μας από τη βιομάζα η οποία υπάρχει σε όλο τον Δήμο Αλεξανδρούπολης,» ανέφερε ο κ. Φαλέκας και εξήγησε: «Ό,τι φυτικό υπάρχει στην περιοχή, το οποίο πετιέται, εμείς θέλουμε να το κάνουμε καύσιμο για να θερμάνουμε τους χώρους μας και να εξοικονομήσουμε πάνω από 1 εκατ. ευρώ από την αγορά πετρελαίου θέρμανσης».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση