Αλλάζει όψη η λίμνη Δοϊράνη για να γίνει επισκέψιμη κι από την ελληνική πλευρά

Μια σειρά από παρεμβάσεις, ώστε η Δοϊράνη να γίνει επισκέψιμη, να βελτιωθεί η εικόνα της λίμνης και του οικοσυστήματος και να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών, προγραμματίζει για το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, μετά και τη σημερινή έγκριση της σχετικής εισήγησης στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, στη λίμνη θα γίνουν εκριζώσεις δέντρων που είχαν φυτευτεί όταν είχε υποχωρήσει η λίμνη το 1989. Θα διατηρηθούν τα δέντρα γύρω από τη λίμνη, που θεωρείται ότι προσδίδουν ιδιαίτερο φυσικό κάλλος στο παραλίμνιο τοπίο. Μπροστά στον οικισμό, στο παραλίμνιο μέτωπο, θα γίνουν εργασίες καθαρισμού του καναλιού υπερχείλισης, προστασίας και καλλωπισμού του λιμενοβραχίονα και θα τοποθετηθούν προστατευτικά, φωτιστικά και παγκάκια. Προβλέπεται επίσης η δημιουργία περιπατητικής διαδρομής 300 μέτρων ώς το τελωνείο Δοϊράνης.

Με τις παρεμβάσεις, όπως ανέφερε ο εισηγητής του θέματος, αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης, θα βελτιωθεί η εικόνα της λίμνης και θα μπορέσει σταδιακά να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών. Άλλωστε, αποτελεί και πύλη εισόδου της χώρας...

Η στάθμη της λίμνης είχε υποχωρήσει πριν από 30 χρόνια. Κυρίως λόγω λειψυδρίας και υποβάθμισης. Πλέον όμως έχει επανέλθει στα παλιά της μέτρα, ενώ κι από την πλευρά των Σκοπίων έχουν γίνει παρεμβάσεις αξιοποίησης. Οι παρεμβάσεις έχουν ενταχθεί εδώ και τρία χρόνια σε διασυνοριακό πρόγραμμα και παρά τις καθυστερήσεις για γραφειοκρατικούς λόγους, πλέον είναι έτοιμες να υλοποιηθούν.

Ο προϋπολογισμός είναι 475.000 ευρώ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση