Αλυσίδα σούπερ μάρκετ φτιάχνει βιοδιασπώμενα σακουλάκια τσαγιού

Η βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ Co-Οp αναπτύσσει βιοδιασπώμενα σακουλάκια τσαγιού, σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα πλαστικά απόβλητα.

Οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου καταναλώνουν περίπου 165 εκατομμύρια φλιτζάνια τσαγιού κάθε μέρα ή περίπου 60,2 δισεκατομμύρια ετησίως, επομένως η ποσότητα των αποβλήτων που παράγει η βιομηχανία είναι σημαντική.

Η εταιρεία σουπερμάρκετ κατασκευάζει σήμερα τη σειρά τσαγιού της με πολυπροπυλένιο, το υλικό που επιτρέπει στα σακουλάκια τσαγιού να διατηρούν το σχήμα τους, αποτρέποντας εννέα τόνους πλαστικού κάθε χρόνο από το να καταλήξουν σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Η Co-op αναπτύσσει το νέο σακουλάκι τσαγιού με την τεχνολογική εταιρεία Ahlstrom-Munksjo, η οποία ειδικεύεται σε βιώσιμες ίνες. Στόχος τους είναι να αναπτύξουν μια νέα μέθοδο θερμοσυγκόλλησης των σακουλών, για την εξάλειψη της πλαστικής σφραγίδας που χρησιμοποιείται σήμερα.

Τα νέα σακουλάκια θα υποβληθούν σε δοκιμές τον Φεβρουάριο και θα βγουν στην αγορά αργότερα αυτό το έτος.

«Οι περισσότεροι καταναλωτές πότες τσαγιού αγνοούν ότι το καθημερινό τους τσάι σφραγίζεται χρησιμοποιώντας πλαστικό», δήλωσε η Τζο Γουίτφιλντ, διευθύνων σύμβουλος της Co-Op.

«Αν και είναι μία σχετικά μικρή ποσότητα, όταν προσθέσουμε τα έξι δισεκατομμύρια φλιτζάνια τσαγιού που παρασκευάζονται κάθε χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, φτάνουμε περίπου 150 τόνους πολυπροπυλενίου, ένα τεράστιο ποσό συσσωρευμένων πλαστικών απορριμμάτων», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Naftemporiki.gr.

«Ένα φλιτζάνι τσάι είναι μέρος της εθνικής μας παράδοσης, γι' αυτό θεωρήσαμε επιτακτική την ανάγκη να διορθώσουμε το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό».

Η Co-Op έχει ως στόχο το 80% των συσκευασιών να είναι ανακυκλώσιμο έως το 2020.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση