«Αμελητέα» η ρύπανση που προκάλεσε το φορτηγό πλοίο στον Ασπρόπυργο

«Αμελητέα» χαρακτηρίζουν στελέχη ιδιωτικής εταιρείας που συμμετέχουν στις εργασίες απορρύπανσης τη ρύπανση από πετρελαιοειδή 20 τετραγωνικών μέτρων, που προκάλεσε η ημιβύθιση του φορτηγού πλοίου «Ελέφαντας» στον όρμο Ασπροπύργου, ανατολικά της προβλήτας Χαλυβουργικής, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Στο σημείο ήδη έχει ποντισθεί με μέριμνα του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας αντιρρυπαντικό φράγμα, ενώ ιδιωτική εταιρεία με τη συνδρομή δύο περιπολικών του Λιμενικού συμμετείχαν σε εργασίες απορρύπανσης στην περιοχή.

Σύμφωνα με στελέχη του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας, το συγκεκριμένο πλοίο είχε εγκαταλειφθεί από το 2013 από τον ιδιοκτήτη του στον προβλήτα της Αγροτικής Αλιευτικής του λιμανιού και εμπόδιζε λιμενικές υπηρεσίες.

Όπως εξήγησε στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΕ Σταύρος Δρακονταειδής, με πρωτοβουλία του οργανισμού και μετά από εξάμηνη δικαστική προσφυγή εναντίον της εταιρείας στην οποία ανήκε το πλοίο, η δικαιοσύνη έδωσε συγκατάθεση για τη μεταφορά του από τον προβλήτα της Αγροτικής Αλιευτικής στον όρμο Ασπροπύργου, ανατολικά της προβλήτας στη Χαλυβουργική σε ρηχά νερά, προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος βύθισής του.

Πρόσθεσε επίσης ότι το πλοίο είχε μπει στη λίστα των επικίνδυνων και επιβλαβών πλοίων και σύντομα το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνος θα αποφάσιζε να βγει σε πλειστηριασμό για παλιοσίδερα.

Ο κ. Δρακονταειδής πρόσθεσε ότι το ΔΣ του Οργανισμού θα πρέπει τώρα να προχωρήσει σε αλλαγή του διαγωνισμού προκειμένου να προχωρήσει ο πλειστηριασμός και η απομάκρυνση του ημιβυθισμένου πλοίου από το σημείο, καθώς από επικίνδυνο και επιβλαβές χαρακτηρίζεται πλέον ναυάγιο. «Το πλοίο έχει μια αξία και πιστεύουμε ότι θα πουληθεί για παλιοσίδερα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΛΕ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση