Αμυράς: Επαγγελματίας φιλόζωος είναι όποιος χρεώνει για να δει το κοινό αιχμάλωτα άγρια ζώα

Μια σειρά από ερωτήματα προς το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, για την υπόθεση θανάτωσης των δύο ιαγουάρων που δραπέτευσαν από τις εγκαταστάσεις, θέτει ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, απαντώντας στη χθεσινή ανακοίνωση της επιχείρησης, που με σφοδρότητα έβαλε κατά του ίδιου και των φιλοζωικών οργανώσεων.

«Δεν θα ζητήσω την άδειά σας να ασκώ κοινοβουλευτικό έλεγχο», τονίζει ο κ. Αμυράς και ζητεί, αναφερόμενος στον εκ των ιδιοκτητών του Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ, «να ανακαλέσετε την αήθη επίθεση σε βάρος εμού και της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας».

Όπως σημειώνει ο ίδιος, «θα εισηγηθώ τη σύγκλιση των αρμοδίων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών ώστε η διοίκηση της επιχείρησής σας να έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τους έλληνες βουλευτές για τους όρους λειτουργίας των εγκαταστάσεων σας. Θα εισηγηθώ την παρουσία και συμμετοχή στις αντίστοιχες συνεδριάσεις και εκπροσώπων Φιλοζωικών Οργανώσεων».

«Επαγγελματίας φιλόζωος δεν είναι αυτός που αφιλοκερδώς βοηθάει με όποιον τρόπο μπορεί τα ζώα, αλλά αυτός που χρεώνει 10 έως 18 ευρώ το κεφάλι για να δει το κοινό άγρια ζώα σε αιχμαλωσία», τονίζει με νόημα ο κ. Αμυράς.

Αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή:

«Θα οφείλατε να τοποθετείστε με περισσότερη σεμνότητα στο δημόσιο λόγο, πόσο μάλλον όταν βαρύνεστε με αναπάντητα σημαντικά ερωτήματα. Αφήστε λοιπόν τη φτηνή πολιτικολογία και κοιτάξτε να κάνετε σωστά τη δουλειά σας γιατί οι πράξεις και οι παραλείψεις σας ως προς τα μέτρα ασφαλείας που θα έπρεπε να λαμβάνετε είναι υπό διερεύνηση. Απαντήστε λοιπόν:

1. Πότε ακριβώς και υπό ποίες συνθήκες έλαβε χώρα το γεγονός της απόδρασης των δυο τζάγκουαρ από το χώρο κράτησής τους;

2. Για ποιο λόγο δεν εκδώσατε ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ, αλλά προσπαθήσατε να εξαφανίσετε την είδηση με μια ασαφή ανάρτηση στη σελίδα της επιχείρησής σας χωρίς καν να υπάρχει ημερομηνία.

3. Όταν ανέκυψε το πρόβλημα ασφαλείας με την απόδραση των δυο τζάγκουαρ, σε ποιο βαθμό κινδύνου εκτέθηκαν οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες του πάρκου;

4. Γιατί προτιμήθηκαν κατά δήλωσή σας τζάμια «ασφαλείας» (δηλαδή θερμικής σκλήρυνσης) τα οποία γίνονται θρύψαλα, αντί για αλεξίσφαιρα τα οποία μένουν ολόκληρα ακόμα κι όταν τρυπήσουν σημειακά; Η επιλογή σας βασίστηκε σε οικονομικά κριτήρια; Η κατευθυντήρια γραμμή για ζητήματα ασφαλείας δίδεται στην έκθεση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή EU Zoos Directive Good Practices Document -July 2015 (http://ec.europa.eu/environment/nature/pdf/EU_Zoos_Directive_Good_Practices.pdf) όπου στη σελίδα 56 τονίζεται πως τα πάνελ για οπτική επαφή πρέπει να είναι ικανά να αντέξουν στις επιθέσεις ζώων.

5. Έχετε αποκαταστήσει τα προβλήματα ασφαλείας, έχετε λάβει τα κατάλληλα μέτρα όπως αναφέρονται στις παρ.

4 και 5 του άρθρου 8 του Π.Δ.98/2004 ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο τραγικό συμβάν;

6. Τι διαδικασία ακολουθήσατε μετά τη θανάτωση των δυο τζάγκουαρ; Πραγματοποιήθηκε νεκροψία, οδηγήθηκαν σε αποτέφρωση, αποδόθηκαν για ερευνητικούς σκοπούς σε κάποιο επιστημονικό ίδρυμα ή κάτι άλλο;

Δεν θα ζητήσω την άδειά σας να ασκώ κοινοβουλευτικό έλεγχο, παρακαλώ να ανακαλέσετε την αήθη επίθεση σε βάρος εμού και της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας. Θα εισηγηθώ τη σύγκλιση των αρμοδίων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών ώστε η διοίκηση της επιχείρησής σας να έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τους έλληνες Βουλευτές για τους όρους λειτουργίας των εγκαταστάσεων σας. Θα εισηγηθώ την παρουσία και συμμετοχή στις αντίστοιχες συνεδριάσεις και εκπροσώπων Φιλοζωικών Οργανώσεων.

Σας καλώ εσάς να κοιτάξετε στα μάτια τους τέσσερις υπαλλήλους σας καθώς και τους επισκέπτες με τις οικογένειές τους και να τους απαντήσετε για ποιο λόγο δεν είχατε εξαντλήσει τις δυνατότητες που σας δίνουν τα σύγχρονα υλικά για να διασφαλίσετε 100% την αποφυγή ενός τέτοιου συμβάντος, που όπως κι εσείς ο ίδιος ομολογήσατε στην ανακοίνωσή σας υπό τον τίτλο «Αιδώς υποκριτές ΤΗΣ Π.Φ.Π.Ο.», έκρυβε κινδύνους για ανθρώπινες ζωές.

Τέλος να τονίσω πως επαγγελματίας φιλόζωος δεν είναι αυτός που αφιλοκερδώς βοηθάει με όποιον τρόπο μπορεί τα ζώα, αλλά αυτός που χρεώνει 10 έως 18 ευρώ το κεφάλι για να δει το κοινό άγρια ζώα σε αιχμαλωσία».

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση