Ανάπηρο αρκουδάκι κινείται χάρις σε ειδικό αμαξίδιο που έφτιαξε ο Αρκτούρος (vid)

Ειδικό αμαξίδιο υποστήριξης κατασκεύασε ο «Αρκτούρος» για έναν μικρό αρκούδο με αναπηρία. Το μόλις ενός έτους αρκουδάκι ονομάζεται Ούσκο και είχε βρεθεί πέρυσι στην ΠΓΔΜ με κάταγμα στη σπονδυλική στήλη.

Μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του «Αρκτούρου», αλλά παρά τις προσπάθειες των κτηνιάτρων, δεν κατάφερε να θεραπευθεί και έτσι δεν μπορεί να κουνήσει τα πίσω πόδια του.

Το ειδικό καροτσάκι για τον Ούσκο κατασκευάστηκε από την Μη Κερδοσκοπική Περιβαλλοντική Οργάνωση, σε συνεργασία με τον Βασίλη Τζιγκούρη ο οποίος φτιάχνει αμαξίδια και για σκυλιά.

Ο Πάνος Στεφάνου από τον «Αρκτούρο» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι έγιναν πολλές επαφές με εξειδικευμένους γιατρούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά «δυστυχώς όλοι συμφώνησαν ότι καμία επέμβαση δεν θα μπορούσε να τον βοηθήσει να περπατήσει ξανά».

«Γι' αυτό και αποφασίστηκε η λύση του αμαξιδίου που σχεδιάστηκε ειδικά γι' αυτόν και του επιτρέπει πλέον να κινείται εύκολα, ανώδυνα και χωρίς να τραυματίζεται», εξήγησε.

Μάλιστα είπε ότι ο Ούσκο έχει προσαρμοστεί σε τέτοιο βαθμό με το καροτσάκι που μόλις το βλέπει, παίρνει θέση για να του περάσουν τα ειδικά λουριά!

Αν και ο Ούσκο, λόγω του προβλήματός του, δεν θα μπορέσει να επανενταχθεί στη φύση, θα μπορέσει να ζήσει με ασφάλεια σε ειδικά διαμορφωμένο, μη επισκέψιμο για το κοινό, χώρο στις εγκαταστάσεις του «Αρκτούρου», στην Αγραπιδιά Φλώρινας».

Καθώς το ζώο θα μεγαλώνει, θα χρειάζεται διαφορετικό αμαξίδιο το οποίο θα προσαρμόζεται στο εκάστοτε μέγεθός του.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση