Ανάπτυξη των ΑΠΕ «δίχως λογικές υψηλών εγγυημένων τιμών» θέλει το ΥΠΕΝ

Την πεποίθηση ότι η ανάπτυξη των ΑΠΕ πρέπει να προχωρήσει χωρίς τις στρεβλώσεις του παρελθόντος, διατύπωσε χθες στο συνέδριο του Economist ο υπουργός Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.

Σε ερώτηση του κοινού για τη διείσδυση των ΑΠΕ στα ελληνικά νησιά, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε ότι οι ρυθμοί της Ελλάδας στις ΑΠΕ είναι απο τους πιο καλούς στην Ευρώπη. «Στα νησιά δεν έχουμε κάνει όλα τα αναγκαία βήματα που θα μπορούσαν να τα καταστήσουν αυτάρκη. Έχουμε μεγάλο αριθμό νησιών στα οποία είναι παράλογο να χρησιμοποιούμε παλιές τεχνολογίες. Ήδη όμως κινούμαστε και προωθούμε σχέδια σε πρώτη φάση πιλοτικά ώστε σε νησιά κυρίως του Αιγαίου σύντομα να πούμε ότι είναι αυτάρκη», σημείωσε.

Παράλληλα, ο υπουργός είπε ότι «πρέπει να εξασφαλίσουμε την αποθήκευση ενέργειας. Την επόμενη εβδομάδα στην επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Ενέργειας, Σίγκμαρ Γκάμπριελ, θα συζητήσουμε τα πιλοτικά προγράμματα για τη διείσδυση των ΑΠΕ. Στην τελευταία σύνοδο των υπουργών Ενέργειας ακούστηκε ένα παράπονο από χώρες διαφορετικής ταχύτητας, όπως η Ισπανία, η Ρουμανία κτλ. Είπαν ότι προωθήσαμε τις ΑΠΕ, όμως γιατί αυτές είναι ακόμα πιο ακριβές; Θα πρέπει να δούμε και τις στρεβλώσεις που υπήρξαν στη στήριξη των ΑΠΕ».

«Πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτόν τον δρόμο, αλλά όχι με λογικές υψηλών εγγυημένων τιμών», κατέληξε.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση