Αναβάθμιση της παραλίας Γλυφάδας

Το μήνυμα «Όλοι μαζί αναβαθμίζουμε την παραλία Γλυφάδας» έκαναν πράξη όλοι όσοι συμμετείχαν στην εθελοντική ανάπλαση και τον καθαρισμό της παραλίας Γλυφάδας, στο πλαίσιο της εθελοντικής περιβαλλοντικής δράσης Let's do it Greece 2014 «Καθαρίζουμε όλη την Ελλάδα σε μία Μέρα». Το εθελοντικό μας ραντεβού δόθηκε στην 3η παραλία Γλυφάδας (περιοχή Διαμάντι) όπου δυναμικό παρόν έδωσαν εκατοντάδες εθελοντές όλων των ηλικιών. Πολίτες, περιφέρεια, δήμος, εθελοντικές ομάδες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, αθλητικά σωματεία, πολιτιστικοί σύλλογοι, σχολεία και φορείς της περιοχής, ανέδειξαν τόσο την αξία της συμμετοχής, της συνεργασίας και του εθελοντισμού, όσο και την αγάπη και τον σεβασμό προς το περιβάλλον.

Όλοι λοιπόν τίμησαν τον εθελοντισμό και με πολύ αγάπη  καθάρισαν το παραλιακό μέτωπο, δεντροφυτεύσαν αλμυρίκια περιμετρικά της παραλίας, έβαψαν με γκράφιτι και φύτεψαν φυτά στις μεγάλες τσιμεντένιες γλάστρες και τα παρτέρια που τώρα είναι πραγματικά στολίδια για την παραλία. Ακολούθησαν παιχνίδια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, ανακύκλωση υλικών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε ο υποβρύχιος καθαρισμός της παραλίας από τους εθελοντές δύτες.
Mε την υποστήριξη του Δήμου Γλυφάδας τη δράση συνδιοργάνωσαν οι:  Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής ''ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ'',  τοπική εφορεία Προσκόπων Γλυφάδας - Βούλας, το τοπικό τμήμα Γλυφάδας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και το Ελληνικό Καταδυτικό Δίκτυο ''ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ'', Στη δράση συμμετείχαν επίσης εθελοντές και εκπρόσωποι από: Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, ΔΕΣΜΟΣ, GLOVO, Σύλλογος Ευρυάλης, QJNT-5, Diving Status, Antipollution, Φωτοκύκλωση, Εθελοντές Δασοπυροσβέστες Γλυφάδας, 8ος Πυροσβεστικός Σταθμός, Ένωση Μικρασιατών Γλυφάδας, ΕΝΕΟΝ ΑΜΕΑ Γλυφάδας, Σύνδεσμος Φίλων Χορού και Παράδοσης, Ένωση Ποντίων Γλυφάδας, Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυφάδας, Εμπορικός Σύλλογος Γλυφάδας, Τοπικό Συμβούλιο Νέων και ΟΝΕΔ Γλυφάδας. Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Γλυφάδας,


Δυνατό ήταν και το μήνυμα που πέρασαν οι νέοι της Γλυφάδας μέσα από τη συμμετοχή τους. Το παρόν έδωσαν δραστήριοι μαθητές, διευθυντές, καθηγητές και γονείς από την Ένωση Γονέων και τα σχολεία της Γλυφάδας: 1ο Δημοτικό, 2ο Δημοτικό, 5ο Δημοτικό, 4ο Γυμνάσιο, 4ο Λύκειο, 5ο Γυμνάσιο, 5ο Λύκειο, 8ο Γυμνάσιο, Ιορδανάκειο, αλλά και εκτός Γλυφάδας οι μικροί εθελοντές από τον  Γ΄ παιδικό σταθμό Ελληνικού. Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η συμμετοχή της Γεωργίας Ελληνάκη, ολυμπιονίκη και εκπρόσωπο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών δείχνοντας πως εθελοντισμός, περιβάλλον, πολιτισμός και αθλητισμός είναι έννοιες στενά συνδεδεμένες.Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!