Αναβρασμός στη Ζάκυνθο για το σοβαρό πρόβλημα των σκουπιδιών

Κινητοποιήσεις για το θέμα των σκουπιδιών προετοιμάζει ο σύλλογος «Παλαιά Αγορά» της Ζακύνθου. Στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα επισημαίνει το σοβαρό κίνδυνο για τη  δημόσια υγεία αλλά και των επιπτώσεων στην οικονομία του νησιού.

«Τα σκουπίδια πνίγουν την Ζάκυνθο εδώ και τρεις μήνες, προκαλώντας σε πολλές περιπτώσεις προβλήματα ακόμη και στην κυκλοφορία των οχημάτων! Ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία είναι μεγάλος και οι κάτοικοι εξοργισμένοι ζητούν να δοθούν αμέσως λύσεις. Εκτός από τα σκουπίδια, την εμφάνιση τους έκαναν και τα ποντίκια σε σπίτια, αυλές και σχολεία, ενώ πρώτο μεγάλο θύμα της απαράδεκτης κατάστασης είναι ο τουρισμός, καθώς έχουν ξεκινήσει ακυρώσεις από μεγάλα πρακτορεία του εξωτερικού» αναφέρεται σε ανακοίνωση του.

Ο Σύλλογος καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης και βουλευτή Σταύρο Κοντονή, τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, τον αντιπεριφερειάρχη, τον δήμαρχο και τον ΦΟΣΔΑ, να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Να αφήσουν στην άκρη τις όποιες αντιπαραθέσεις και από κοινού, αυτή την ύστατη στιγμή, να εξεύρουν μία λύση, σήμερα κιόλας. Η κατάσταση δείχνει να οδηγείται σε αδιέξοδο με σοβαρές και απρόβλεπτες επιπτώσεις. Δεν παραλείπουμε ευθύνες παλαιοτέρων υπευθύνων που θα έπρεπε να έχουν λύσει το πρόβλημα των απορριμμάτων. Όμως σήμερα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι καλείστε να λύσετε το τεράστιο πρόβλημα εσείς, και η ευθύνη είναι μεγαλύτερη γιατί πλέον μιλάμε για υγειονομική βόμβα. Ζητάμε λοιπόν να γίνουν ουσιαστικές κινήσεις γιατί είστε όλοι συνυπεύθυνοι για την υγεία όλων μας. Μετά από πίεση κατοίκων και καταστηματαρχών συζητάμε για περαιτέρω κινητοποιήσεις. Περιμένουμε αντιδράσεις και από άλλους φορείς» καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου .

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση