Αναγκαία η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του Αγίου Όρους λόγω κλιματικής αλλαγής

Ενημέρωση σχετικά με τις ανάγκες βιωσιμότητας του φυσικού περιβάλλοντος του Αγίου Όρους και για τα προβλήματα της χερσονήσου του Άθω, είχε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, κατά τη συνάντηση του με την Ιεροκοινοτική Επιτροπή Αγ. Όρους. Στη συζήτηση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της Ιεράς Κοινότητας Γέρων Νικόδημος από την Ι.Μ. Μεγίστης Λαύρας, Γέρων Αντώνιος από την Ι.Μ. Βατοπεδίου, Γέρων Νικόδημος από την Ι.Μ. Αγ. Παύλου, ο Δ/ντης του προγράμματος Άθως κ. Δ. Σαμαράς και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥπΑΑΤ.

Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο υφυπουργός ενημερώθηκε για την αναγκαιότητα διατήρησης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος του Αγ. Όρους, καθώς και την πρόληψη και προστασία του οικοσυστήματος της περιοχής, έναντι των κινδύνων που σχετίζονται με την αλλαγή των κλιματικών συνθηκών. Παρουσιάστηκαν επίσης τα προβλήματα υποδομών που χρήζουν αντιμετώπισης, προκειμένου να υπάρξει βελτίωση και θωράκιση από τις φυσικές καταστροφές, ώστε να μπορέσει να διατηρηθεί η περιοχή.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Βασίλης Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με την Ιεροκοινοτική Επιτροπή, για τα ζητήματα που απασχολούν την Ιερή Κοινότητα του Αγ. Όρους και τις προοπτικές αξιοποίησης των υποδομών, μέσα από τις δράσεις του ΠΑΑ 2014-2020. Το Άγιο Όρος αποτελεί μοναδικό κέντρο παγκόσμιας εμβέλειας και κιβωτό της ορθόδοξης παράδοσης και στηρίζω κάθε προσπάθεια για τη διατήρηση της πολιτιστικής και πνευματικής παράδοσης και των αξιών του φυσικού περιβάλλοντος που συνυπάρχουν για πάνω από 1000 χρόνια».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση