ΑΝΑΚΡΟΥΕΙ ΠΡΥΜΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Αβέβαια παραμένουν τα σχέδια της Γερμανίας για σταδιακή κατάργηση του άνθρακα στην παραγωγή ενέργειας. Ο υπουργός Ενέργειας και Αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ επιφύλασσε ψυχρολουσία στα σχέδια της χώρας για την επίτευξη της απανθρακοποίησης του γερμανικού ενεργειακού τομέα νωρίτερα.

Μιλώντας σε συνέδριο για την ενέργεια, στο Βερολίνο, ο Γερμανός υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά «όταν εξετάζει κανείς το μέλλον του άνθρακα, θα τον παρότρυνα να το κάνει αυτό από μια λιγότερο ιδεολογική σκοπιά και να σκέφτεται περισσότερο τις οικονομικές συνέπειες». Επίσης εξήρε τον κοινό τόπο που συνδέει τους επικριτές του άνθρακα και τις επιχειρήσεις ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι υπεύθυνοι λιγνιτωρυχείων συζητούν για τον τερματισμό της εξόρυξης άνθρακα μέχρι το 2050, ενώ το οικολογικό think tank Agora προσφάτως πρότεινε η διακοπή της εξόρυξης να γίνει νωρίτερα, το 2040. Επ’ αυτού ο Γκάμπριελ σχολίασε, «δεν νομίζω ότι αυτή η διαφορά των 10 ετών αποτελεί ανυπέρβλητο πρόβλημα».

Παράλληλα, ο επικεφαλής του SPD εξήγγειλε τη διοργάνωση συζήτησης στρογγυλής τραπέζης για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη του κλάδου. Όπως σημείωσε χωρίς να παρουσιάσουμε μια εναλλακτική λύση αντί του άνθρακα, δεν θα μπορέσει η σταδιακή κατάργησή του να καταστεί ποτέ εφικτή.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση