Ανακύκλωση ηλεκτρονικών αποβλήτων στο δήμο Αγιάς

Υπογράφηκε η σύμβαση συνεργασίας μεταξύ του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμων Νομού Λάρισας και της Ανακύκλωσης Συσκευών Α.Ε. για τη σωστή διαχείριση των αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ανακύκλωσης Συσκευών Α.Ε. Νίκος Κακούσιος σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι «ο στόχος της συνεργασίας με τον Φο.Δ.Σ.Α. Δήμων Νομού Λάρισας είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών στο θέμα της ανακύκλωσης και κυρίως των μεγάλων συσκευών» και πως «τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας θα φανούν άμεσα μέσα από το δίκτυο κάδων και σημείων που θα αναπτυχθεί». Παράλληλα, τόνισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που δείχνει ο πρόεδρος του Φο.Δ.Σ.Α και δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Φο.Δ.Σ.Α. και δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας τόνισε ότι «σύνθημά μας είναι ανακύκλωση και πάλι ανακύκλωση, που σε καιρούς δύσκολους όπως είναι αυτοί που διανύουμε θα μας δώσει ισχυρές οικονομίες. Δείχνουμε ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα ανακύκλωσης των ηλεκτρονικών αποβλήτων, θέτοντας σε λειτουργία τους σχετικούς μηχανισμούς και στη συνέχεια ενημερώνοντας και κινητοποιώντας τους πολίτες».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης επισημάνθηκε ότι η συλλογή των ηλεκτρικών συσκευών από εμπόρους παλαιών μετάλλων έχει ως αποτέλεσμα σοβαρότατες επιπτώσεις για το περιβάλλον. Η διαδικασία της ανακύκλωσης όλων αυτών των μικρών και μεγάλων συσκευών που διαθέτουν οι πολίτες θα είναι απλή καθώς είτε οι ίδιοι θα τις μεταφέρουν στα κατά τόπους σημεία που θα οριστούν από τους Δήμους είτε επικοινωνώντας με τους αρμόδιους στις υπηρεσίες Καθαριότητας θα αναλαμβάνουν εκείνοι τη μεταφορά τους.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!