Ανακύκλωση με... επιβράβευση στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Μέσω του προγράμματος Cyclefi, δίνονται κίνητρα στους κατοίκους του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για να διαχωρίζουν τα οικιακά τους απορρίμματα και να ανακυκλώνουν τα υλικά συσκευασίας. Oι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα επιβραβεύονται με δωρεάν δεδομένα κινητής τηλεφωνίας μεγέθους 1 Mb, εκπτώσεις στο ρεύμα αλλά και  αγορές σε εμπορικά καταστήματα.

Με την εγγραφή τους στο σύστημα, οι κάτοικοι της περιοχής αποκτούν έναν μοναδικό κωδικό, ο οποίος αποτυπώνεται σε ειδικό αυτοκόλλητο που περιλαμβάνεται στη συσκευασία του προγράμματος, μαζί με πέντε ειδικές πλαστικές σακούλες, και όταν ρίχνουν τις γεμάτες σακούλες με το ειδικό αυτοκόλλητο στον κάδο ανακύκλωσης, οι συνεργάτες της cyclefi μπορούν να τις εντοπίσουν και να καταγράψουν τον όγκο των υλικών που ανακύκλωσε ο κάθε χρήστης. Στη συνέχεια θα δομείται ένα ειδικό πρόγραμμα επιβράβευσης του ανακυκλωμένου όγκου για κάθε χρήστη.

Στο πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε πριν λίγες μέρες στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μπορεί να γραφτούν όλοι οι κάτοικοι της πόλης ακολουθώντας τα απλά βήματα που αναγράφονται στην ιστοσελίδα www.cyclefi.com.

Μέσα σε λίγες μέρες έχουν ήδη διατεθεί περισσότερες από 500 συσκευασίες του προγράμματος ανακύκλωσης Cyclefi, ενώ παράλληλα έχουν ήδη φθάσει οι πρώτες γεμάτες σακούλες με την προβλεπόμενη σήμανση στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση