Ανακύκλωση ρούχων, παπουτσιών και τσαντών από τις αρχές του 2019 στον δήμο Δέλτα

Υπεγράφη χθες Τετάρτη συμφωνία για την ανακύκλωση ρούχων, παπουτσιών, τσαντών και άλλων συναφών ειδών, μεταξύ του δημάρχου Δέλτα Μίμη Φωτόπουλου και του εκπροσώπου της εταιρίας «EASTWESTGREECE Ι.Κ.Ε.» Kan Kursun, παρουσία του αντιδημάρχου Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου Δ. Καμανά και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η εναπόθεση των ειδών από τους πολίτες θα γίνεται σε κάδους ειδικών προδιαγραφών για τη συλλογή των μεταχειρισμένων ρούχων, οι οποίοι θα παραδοθούν από την εταιρεία τον Φεβρουάριο 2019, οπότε και θα ξεκινήσει η διαδικασία της ανακύκλωσης.

«Κάνουμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα στον τομέα της ανακύκλωσης δίνοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους του Δήμου μας να φέρνουν προς ανακύκλωση υφασμάτινα υλικά. Παράλληλα, σε συνδυασμό με τη δράση αυτή, ο Δήμος Δέλτα θα αποκτήσει Τράπεζα Ενδυμάτων ώστε να βοηθάμε τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη με είδη ένδυσης και υπόδησης, μεταχειρισμένα αλλά σε καλή κατάσταση. Τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει πολλά βήματα μπροστά σε θέματα καθαριότητας και ανακύκλωσης. Συνεχίζουμε την προσπάθεια προς όφελος των πολιτών!» δηλώνει ο κ. Ευθ. Φωτόπουλος.

«Η καθαριότητα και η ανακύκλωση είναι υπόθεση όλων, προϋποθέτει τη συμμετοχή των πολιτών. Είναι μια ενέργεια που συμβάλλει στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης σε κάθε σπίτι, σε κάθε κοινότητα, σε κάθε σχολείο. Αυτό είναι και ο απώτατος στόχος μας, ο οποίος μάλιστα είναι μετρήσιμος και επομένως μπορεί να βελτιώνεται» δηλώνει από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Δ. Καμανάς.

Με τη συμφωνία που υπογράφηκε, η «EASTWEST» αναλαμβάνει την ολοκληρωμένη διαχείριση των μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων υλικών. Ειδικότερα τη συλλογή των υλικών με μέσα της εταιρείας, την επιστροφή κάποιας ποσότητας ρούχων που δύνανται να επαναχρησιμοποιηθούν (σε καλή κατάσταση και καθαρά) στην Τράπεζα Ενδυμάτων του Δήμου, αλλά και την προώθηση των μη επαναχρησιμοποιήσιμων υλικών προς ανακύκλωση.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση