«Ανακύκλωση στην Πηγή» με πέντε κάδους στον δήμο Ηλιούπολης

Πρώτη προτεραιότητα του Δήμου Ηλιούπολης είναι η δραστική αύξηση του χαμηλού ποσοστού ανακύκλωσης της πόλης μας, αναφέρει σε μήνυμά του ο Γιάννης Αντζινάς, αντιδήμαρχος Καθαριότητας.

Και προσθέτει: «Μετά την αύξηση των καθημερινών προγραμμάτων αποκομιδής της Ανακύκλωσης από δύο σε τρία, την αύξηση των εγκατεστημένων μπλε κάδων και την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης χαρτιού, σε σχολεία της πόλης, ακολουθεί ένα ακόμα μέτρο που ενισχύει τη Διαλογή στην πηγή».

Σε κατάλληλα επιλεγμένο χώρο με άνεση στάθμευσης της οδού Κεφαλληνίας των «Αστυνομικών», δίπλα στον ανοιχτό αθλητικό χώρο του 2ου Γυμνασίου και κοντά στο 8ο και 17ο Δημοτικό Σχολείο, που μπορεί να εξυπηρετεί τους περίοικους και τα καταστήματα της μικρής τοπικής αγοράς, εγκαταστάθηκε και ήδη λειτουργεί το πρώτο σημείο ανακύκλωσης της Ηλιούπολης.

Διαθέτει πέντε διαφορετικούς κάδους για να καλύψει τα βασικά ρεύματα αποκομιδής και συγκεκριμένα:
• Μπλε κάδο γενικής ανακύκλωσης,
• Κόκκινο κάδο ανακύκλωσης ρούχων,
• Υπόγειο κάδο απορριμμάτων,
• Μπλε κώδωνα συλλογής γυάλινων συσκευασιών και
• Κίτρινο κάδο ανακύκλωσης χαρτιού.

«Για πρώτη φορά δημιουργείται στην πόλη μας ένα σημείο συλλογής διακριτών κατηγοριών υλικών, κοντά στο σημείο παραγωγής τους, με σκοπό την ευκολότερη ανακύκλωσή τους», σημειώνει ο κ. Αντζινάς και συμπληρώνει:

«Σύντομα θα ακολουθήσει και το δεύτερο σημείο ανακύκλωσης σε κεντρική θέση της πόλης, κοντά στο πάρκο Ναυαρίνου και έπεται συνέχεια και σε άλλες γειτονιές».

«Σταδιακά και μεθοδικά δημιουργούμε τις συνθήκες για την διευκόλυνση της συμμετοχής όλων των κατοίκων στην ιδιαίτερα χρήσιμη και κοινωνικά ωφέλιμη ανακύκλωση στην πηγή», καταλήγει ο ίδιος.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση