Ανασχηματισμός: Ακλόνητη η ηγεσία ΥΠΕΝ, ΥΠΑΑΤ - Υφυπουργός Αλιευτικής Πολιτικής ο Κεδίκογλου

Ψήφο εμπιστοσύνης στη διοίκηση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον υπουργό Κώστα Σκρέκα, τους υφυπουργούς, Γιώργο Αμυρά και Νίκο Ταγαρά, αλλά και στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό, και τον υφυπουργό, Γιώργο Στύλιο, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού παραμένουν στις θέσεις τους μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε σήμερα. Η μόνη που αποχωρεί από το κυβερνητικό σχήμα, σε ό,τι αφορά τα παραπάνω υπουργεία, είναι η Φωτεινή Αραμπατζή, μέχρι πρότινος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Καθήκοντα υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναλαμβάνει ο Σίμος Κεδίκογλου, επί σειρά ετών εκλεγμένος βουλευτής Εύβοιας με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Σίμος Κεδίκογλου αναλαμβάνει τη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρμόδιου για την αλιευτική πολιτική, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Γιάννη Οικονόμου για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Ο κ. Κεδίκογλου εξελέγη βουλευτής Ευβοίας με την Νέα Δημοκρατία, στις εκλογές του 2004, του 2007 και του 2009.

Από τις 5 Ιουλίου 2012 συμμετείχε στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ως υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ με καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου.

Έχει χρηματίσει το 2004, αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, τομεάρχης Ανάπτυξης από το 2008 έως το 2009 και από το 2011 και υπεύθυνος τομέα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Γεννημένος στις 14 Νοεμβρίου του 1963 στην Αθήνα, ο Σίμος Κεδίκογλου σπούδασε στο Πολυτεχνείο Γκούπκινα της Μόσχας και στο Ινστιτούτο Ανατολικών Γλωσσών και Πολιτισμών στο Παρίσι.

Έχει διατελέσει πολιτικός, κοινοβουλευτικός και διπλωματικός συντάκτης στις εφημερίδες «ΚΑθΗΜΕΡΙΝΗ», «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΠΟΦΑΣΗ» και «ΧΩΡΑ». Παράλληλα παρουσίασε και συμμετείχε σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Υπήρξε για σειρά ετών συνεργάτης της εκπομπής World Report του CNN International, ενώ συνεργάστηκε σε εκπομπές επικαιρότητας και στην εκπομπή "Q&A" του CNN, στην Ατλάντα των ΗΠΑ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση