Ανατολική ΑΕ: Απονομή βραβείων διαγωνισμού φωτογραφίας με θέμα τη βιωσιμότητα του πλανήτη

Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 διοργανώνεται για 6η συνεχή χρονιά από την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης η βράβευση του διαγωνισμού φωτογραφίας με θέμα: “ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ – ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΡΩΝ”.  Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα στον πολυχώρο WE που βρίσκεται στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου,πλησίον της ΔΕΘ.

Τη φετινή χρονιά 68 μαθητές και μαθήτριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την Κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα από τις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλας ,Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής συμμετείχαν με 163 φωτογραφίες τους, μέσα από τις οποίες προσπάθησαν να δώσουν την δική τους εικόνα για το περιβάλλον και τους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Oι στόχοι της Βιώσιμης Ανάπτυξης που προσεγγίστηκαν ήταν ζωή στη στεριά, οι βιώσιμες πόλεις, η ζωή στο νερό, η ποιοτική εκπαίδευση, η δράση για το κλίμα, η φτηνή και καθαρή ενέργεια, η καλή υγεία & ευημερία, οι λιγότερες ανισότητες, η υπεύθυνη κατανάλωση & παραγωγή, η μηδενική φτώχεια, η ειρήνη & δικαιοσύνη, το καθαρό νερό & η αποχέτευση, η βιομηχανία, καινοτομία & υποδομές, η ισότητα των φύλων και η συνεργασία για τους στόχους.

Στην εκδήλωση, θα παρουσιασθούν οι φωτογραφίες με τις οποίες συμμετείχαν οι διαγωνιζόμενοι μαθητές και μαθήτριες και θα απονεμηθούν τα δύο βραβεία καθώς επίσης και οι 10 έπαινοι, σύμφωνα με την αξιολόγηση της κριτικής επιτροπής.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής που αξιολόγησαν τις φωτογραφίες είναι οι: Γεώργιος Κατσάγγελος, Καθηγητής Σχολής Καλών Τεχνών, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ, Στυλιανός Ντεξής, Αναπληρωτής Καθηγητής Σχολής Καλών Τεχνών, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ, Γεωργία Παπαδοπούλου ΕΕΠ, Εργαστήριο Νέων Μέσων, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ, δρ. Αντωνία Δαρδιώτη, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, δρ. Χριστίνα Τσαλίκη Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Μιχελάκη πρώην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και Αριστείδης Κωνσταντινίδης Εκπαιδευτικός,  Μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΕΠΕΑ Θέρμης.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει ο δημοσιογράφος Νίκος Αβουκάτος.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση