ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΙΙ - ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Την Κυριακή 3 Μαΐου 10:30 - 11:30 θα πραγματοιηθεί η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Μαθητικής Ερευνητικής Αποστολής ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΙΙ σε μια ανοιχτή, για το κοινό, εκδήλωση στο «Θαλασσόκοσμο» του Ενυδρείου της Κρήτης.
Είκοσι πέντε (25) μαθητές και μαθήτριες θα εργαστούν σαν πραγματικοί επιστήμονες σε μία εκπαιδευτική αποστολή με αντικείμενο τις περιβαλλοντικές πιέσεις της Μεσογείου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: «Το σχολείο μου ταξιδεύει με τον ΠΕΡΣΕΑ» το οποίο συντονίζεται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και υλοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) μέσω του ερευνητικού προγράμματος PERSEUS, και του Ενυδρείου Κρήτης- Cretaquarium «Θαλασσόκοσμος».
Από τις 30 Απριλίου μέχρι τις 3 Μαΐου, διοργανώνεται η δεύτερη εκπαιδευτική μαθητική αποστολή από το ερευνητικό πρόγραμμα PERSEUS (www.perseus-net.eu) στο οποίο συμμετέχουν 53 Ινστιτούτα από 21 χώρες της Ευρώπης με σκοπό να αντιμετωπίσουν τις περιβαλλοντικές πιέσεις που έχουν διαπιστωθεί στη Μεσόγειο και τη Μαύρη θάλασσα.
Οι μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες, θα συμμετέχουν σε επιστημονικές/εκπαιδευτικές δραστηριότητες για να μελετήσουν το θαλάσσιο περιβάλλον στο Κρητικό πέλαγος. Ξεκινώντας από τα εργαστήρια του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. και το μικρό ωκεανογραφικό του σκάφος ΦΙΛΙΑ, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, θα αποκτήσουν γνώσεις και θα καλλιεργήσουν δεξιότητες για την υλοποίηση μετρήσεων σε πραγματικές συνθήκες στο θαλάσσιο περιβάλλον. Επιπλέον, θα μελετήσουν την οργάνωση και λειτουργία του «Θαλασσόκοσμου» (Ενυδρείο Κρήτης), και παράλληλα μέσα από τη συνεργασία με τοπικούς αρμόδιους φορείς θα ενημερωθούν για τις συνέπειες των ανθρωπογενών πιέσεων στο οικοσύστημα του Κρητικού Πελάγους, μέρος της μελέτης του προγράμματος PERSEUS.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!