Οι ανεμογεννήτριες στη Σκωτία κάλυψαν τις ανάγκες σε ηλεκτρισμό για μια ημέρα

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν την περασμένη Κυριακή στη Σκωτία υπήρξαν αρκετά δυνατοί με αποτέλεσμα να  παραχθεί αρκετή ενέργεια η όποια ισοδυναμούσε με τις ανάγκες της χώρας σε ηλεκτρισμό για μια ημέρα. Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία η ταχύτητα των ανέμων έφθασε τα 115 μίλια/ώρα στην κορυφή των Καίρνγκορμς όπου βρίσκεται μεγάλος αριθμός ανεμογεννητριών. Έτσι λοιπόν οι άσχημες καιρικές συνθήκες μπορεί να προκάλεσαν αναστάτωση στη χώρα και τις μετακινήσεις των κατοίκων ωστόσο συνέβαλαν στη προώθηση της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Πιο συγκεκριμένα οι ανεμογεννήτριες παρήγαγαν την περασμένη Κυριακή κατά μέσο όρο 39.545 MWh ηλεκτρικής ενέργειας για το εθνικό δίκτυο ενώ η συνολική κατανάλωση ενέργειας της χώρας για τα σπίτια, τις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία ήταν 37.202 MWh - αυτή η διαφορά δείχνει ότι η ισχύς από την αιολική ενέργεια αντιστοιχούσε σε ποσοστό 106% των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας της Σκωτίας.

Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς  οι ΑΠΕ συνέβαλαν ώστε παραπάνω από το ήμισυ να καλυφθούν οι ανάγκες  ηλεκτρικής ενέργειας της Σκωτίας.

Έως το 2030 η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο την εξασφάλιση του ήμισυ των ενεργειακών αναγκών σε ηλεκτρισμό, θερμότητα αλλά και τις μεταφορές από  τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας  Μάλιστα η εκπρόσωπος της κυβέρνησης τόνισε ότι: «οι άφθονες πηγές ενέργειας της Σκωτίας μπορούν να διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο στην επίτευξη της ασφάλειας του εφοδιασμού με ηλεκτρισμό σε όλη τη Βρετανία.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση